NASVET Dnevne sobe
20. 03. 2019 09:18:07

POHIŠTVENI TRENDI 2019

1/1

Določeni pohištveni kosi so resnično brezčasni in vedno tvorijo moderno celoto, tudi kadar jih uporabimo v kombinaciji z novejšimi trendi. Pri izbiri pohištva so vsekakor glavno vodilo lasten okus in želje, saj je najpomembnejše, da je dom všeč prav nam. Ko se odločimo, da je čas za osvežitev določenega prostora ali pa kar celotnega doma, pogosto naletimo na težavo. Kakšni so najnovejši trendi? Je bolje ostati pri klasiki in se izogniti kompliciranju? Je bolje eksperimentirati in poskusiti nekaj novega? V tem nasvetu si lahko prebereš kateri so glavni pohištveni trendi za leto 2019.

 

DNEVNE SOBE

Glavna vodila pri opremljanju dnevnih sob v letu 2019 so udobje, drznost in vrnitev v preteklost. Izbirali bomo lahko med številnimi materiali, ki so bili v preteklosti izločeni, vrnilo se je tudi sicer brezčasno usnje, ki so ga v zadnjem času nekoliko izrinili umetni tekstilni materiali. Presenečeni bomo nad žametnimi materiali, ki se niso vrnili le v modno indrustijo oblačil in obutve, zavladali so tudi v industriji pohištva.

Prevladovale bodo živahne in udarne barve, kot so močna zelena, modra, vijolična, oranžna, medtem, ko bodo pri dodatkih, kot so preproge, zavese, blazine in podobno prevladovale nevtralne barve, ki so že nekaj časa stalnica v naših domovih. Zaželeno je tudi, da dokupiti fotelje in tabureje v barvah, ki niso ujemajoče z zofo. Svoje mesto v dnevnih sobah bodo našle živobarvne tapete in geometrijski vzorci. Zelo moderne bodo tudi kombinacije betona, marmorja in drugih kamnov

 

Sodobne DNEVNE SOBE na Ceneje » 

 

KUHINJE

Pri kuhinjskih trendih bo v letu 2019 vsekakor prevladovala funkcionalnost, ki je prav v tem prostoru doma ključna. Posebej moderne so tako imenovane "odprte kuhinje", ki omogočajo vpogled v samo sestavo kuhinjskih elementov, delujejo izjemno dekorativno, omogočajo boljši izkoristek prostora, hkrati pa so idealne za druženje. Kuhinjski elementi so še vedno po večini narejeni iz kvalitetnega lesa, so v beli, ali močni črno in sivi barvi, z jeklenimi dodatki. Pulti so najpogosteje iz naravnega kamna in iz sorodnih materialov. 

Posebej priljubljene so tudi kombinacije različnih kovin. Še do pred kratkim je veljalo, da je skrajno neokusno medsebojno mešanje različnih kovin, sedaj pa se je trend nekoliko obrnil. Zaželeno je mešanje srebra, zlata, brona, pa tudi določene črne mat kovine pristajajo zraven. Zaželeno je, da kuhinjo načrtujemo vključno z jedilnico, ki kuhalni prostor še dodatno popestri. Najbolj priljubljena je kombinacija minimalistične enobarvne lesene, kovinske oziroma steklene mize in stolov, ki naj bodo preprosti in po možnosti večbarvni.

 

Najlepše KUHINJE najdeš tukaj »

 

SPALNICE

Spalnice bodo tudi letos ostale zveste monokromatskim barvam, ki so zaslužne za miren spanec, meditacijo in popolno sprostitev. Posebej priljubljeno bo mešanje več različnih odtenkov sive, bele in črne - izrazu za to lahko drugače rečemo tudi "senčenje". Da nekoliko popestrimo spalne prostore poskrbijo blazine v živahni modri ali rumeni barvi, priljubljeni pa bodo tudi različni geometrijski in cvetlični vzorci

Leto 2018 želi tudi v spalnice vnesti kovine, ki jih bomo najpogosteje našli v obliki okvirjev ogledal, postelje ali pa svečanih in baročnih svetil. Priljubljen bo tudi marmor, ki sicer velja za hladen material, pohištvu vaše spalnice pa bo dodal prestižni skandinavski pridih. Čudovito kombinacijo kovinskim svetilom predstavlja tudi les, ki bo eden izmed najbolj zastopanih materialov.

 

Najboljše ponudbe SPALNIC » 

 

KOPALNICE

Tudi v kopalnici bodo prevladovali sivi, črni, beli in naravni lesni odtenki in materiali. Izjemno priljubljena je kombinacija marmorja in lesa, kadar jo kombinirate s kovinskimi svetili in ogromnim ogledalom s kovinskim okvirjem, pa boste v celoti sledili trendom leta 2019. Še vedno so moderne majhne ploščice in mozaični vzorci, izjemno priljubljene pa so postale tudi ogromne kopalnišče plošče in ploščice, ki poleg minimalističnega videza ponujajo tudi rešitev za enostavnejše čiščenje kopalniških fug.

V letu 2019 ustvarjalci pohištva želijo doseči, da prav kopalnice postane prostor za sprostitev telesa in duha, zato jo želijo dopolniti z elementi, ki pozitivno vplivajo na naše počutje. Prav zato pogosto kopalnico združujejo z drugimi prostori, ji dodajajo nenavadne elemente, kot so na primer zavese, stoli in blazine, pogosto pa se v njej znajdejo tudi ogromne zelene rastline, ki ustvarijo videz urbane džungle.

Vse, kar potrebuješ za KOPALNICO » 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka