NASVET Dekoracija za dom
16. 01. 2018 13:33:05

OKRASIMO STENE Z DRUŽINSKIMI FOTOGRAFIJAMI

1/1

Ne glede na to, ali ste obesili en velik kos, kompozicijo več majhnih ali pa kombinacijo obojega, je ustrezna predstavitev umetniških del zastrašujoče opravilo. Umetnost je pomemben del notranjega opremljanja.

Za fotografije večjega formata veljajo enaka pravila kot umetniška dela ali slike. Nekaj koristnih nasvetov si lahko preberete tukaj. Ker pa so fotografije običajno manjšega formata, potrebujemo več umetniškega materiala, da zapolnimo stene. 

Če boste obesili eno fotografijo, naj bo večjega formata.

Kompozicija dveh fotografij

Kompozicija treh fotografij

Lahko se odločite za tri enako velike fotografije ali eno večjo in dve manjši.

Kompozicija petih fotografij

Kompozicija sedmih fotografij

Fotografije na polici

Ustvarite večplasten pogled na polico z umetninami. To je eden od najpreprostejših načinov, da dodate osebno noto dekorju. Umetniška polica omogoča, da vsakodnevno ali pa sezonsko spreminjamo okrasne predmete, fotografije, slike, knjige … 

Večnamenska polička Ribba je na voljo v dveh različnih barvah (beli in črni) ter dveh dolžinah (55 in 115 cm). Kupite jo lahko v Ikei. Cena daljše poličke je 8,50 €, krajše pa 5,50 €.

Če niste prepričani, ali bo kompozicija fotografij estetska in uravnotežena, naredite papirnate pravokotnike v velikosti fotografij in jih razobesite po steni. Mnogo lažje je lepiti papir, kot pa kitati, brusiti in ponovno pleskati steno.

V galeriji si lahko ogledate še nekaj zanimivih primerov okrasitve sten z družinskimi fotografijami.

Le še nasvetMed množico družinskih fotografij kritično izberite fotografije, ki si zaslužijo častno mesto na steni. Zamaknjena in zamegljena fotografija še ni umetniško delo, ampak slab posnetek.  

Razstavljenim fotografijam naj bo skupna tema: npr. družinski člani, samo fotografije otrok, počitniške fotografije, portreti, fotografije rok, stopal … Oblikujte skupino barvnih ali črno-belih fotografij.

Če niste najboljši v fotografiranju, si preberite pet fotografskih nasvetov Juša Mediča.

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka