Komentarji

Pred 6 leti

PHILIPS zunanja PLCE stenska svetilka BASEL

PHILIPS zunanja PLCE stenska svetilka BASEL (17130/93/10)

Tri take luči smo namontiral na teraso in hiša čist drugač zgleda, bolj moderno nekak. Nam je zelo všeč, svetloba je dobra, kadar jo hočemo manj, pa prižgemo samo eno. Najlepša je pa seveda oblika, taka minimalistična. Smo zadovoljni.

Pred 6 leti

PHILIPS 57958/48/16 SMARTSPOT FIKSNI ECOPOWER

PHILIPS 57958/48/16 SMARTSPOT FIKSNI ECOPOWER vgradni reflektor

Tale luč je pa svetovna! Res daje tako mehko svetlobo, ki nč ne bode v oči. Pa še ena žarnica res dolgo zdrži, nam jo še ni blo treba zamnenjat pa jo mamo že kr neki časa. Razmišljamo da bi kupili še kakšno za druge prostore, zato vsekakor priporočamo vsem!

NASVET Svetila
19. 12. 2017 15:25:26

KAJ SO DEKORATIVNI DODATKI?

1/1

Berite naprej, če želite izvedeti, kaj so dekorativni dodatki, njihova vloga, ki jo imajo pri ureditvi prostora, ter kako jih vključiti v svoj dom. Ste kdaj čutili, da vaš dizajn ni povezan, ali da morda manjka ključen (vau) dodatek.

Kaj so dekorativni dodatki?

Ko razmišljamo o tem, kako bo pohištvo delovalo v prostoru, je njegova vrednost tako v funkciji kot tudi v estetiki. Dekorativni deli so izjema tega pravila. Dekorativni dodatki imajo izključno stilistično vrednost, zato imajo pomembno vlogo pri dizajnu. To je tisto, kar drži prostor stran od enodimenzionalnosti in zgolj funkcionalnosti. Dodatki so tisti element, ki poveže vse posamezne elemente dizajna v edinstveno celoto. 

Upoštevajte, da so ti dodatki namenjeni večji vizualni interakciji s prostorom. Ko razmišljate o tem, kako dodati dekor v notranje prostore, si zapomnite eno pravilo: vsak dodatek posamezno mora privabljati poglede, vzbujati pozornost, a imeti ravno toliko značilnosti, da jasno razkriva, da pripada ostalemu.

Mešano, a ujemajoče 

Zdaj, ko imate idejo o tem, kako se ti elementi uporabljajo pri oblikovanju interierja, je pomembno, da veste, kakšne so vaše možnosti. Dekorativni dodatki dodajo vizualno zanimivost v prostor, zato se ne omejujte. Tukaj je pregled nekaterih najpogostejših dodatkov:

• Tekstil: blazine, zavese, odeje in preproge …
• Posode in košare: vaze, okrasne posode, namizni pladnji, košare …
• Okraski: figurice, spominki …
• Stenski dekor: umetniška dela, ogledala, tapiserije …
• Razno: sveče, knjige, rastline …

Dekorativni kosi zaokrožijo podobo. Naj se dodatki razlikujejo po velikosti, barvi in teksturi, saj bodo te razlike zaposlile naše oči. Ustvarite harmonične kontraste. 

Razmislite o umestitvi 

Pri dekorju je nakup šele polovica dela. Ne razmišljajte samo o tem, katere predmete boste uporabili, ampak razmišljajte tudi o tem, katera kombinacija teh predmetov je najboljša skupaj ter kako jo boste prikazali. To je še eno področje, kjer boste morali pokazali svoj občutek za razmerja ter prirojen občutek za oblikovanje. Imamo nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo.

Vedno začnite z izbiranjem stenske dekoracije in tekstila, nato stilizirajte ostale površine. Klubske mizice, mize in police so mesta, kjer vedno lahko dodate nekaj dodatkov. Na spletu poiščite nekaj navdiha, da boste imeli občutek, kaj vam je najbolj všeč, potem poskusite poustvariti podobno ureditev. Nasprotja so vedno najboljša, zato ne bodite zadržani pri združevanju dekorativnih dodatkov, katerih oblika, velikost ali pa število se razlikuje.

Ko imate vse dodatke na mestu, jih lahko vedno znova in znova preurejate. Naredite korak nazaj in si oglejte prostor kot celoto. Imate občutek, da ste pretiravali, da je neurejeno? Če je tako, naredite nekaj prilagoditev, dokler ne boste popolnoma zadovoljni.

Dekorativni dodatki izboljšajo in izbrusijo podobo interierja. Mnogi ljudje mislijo, da so dodatki neobvezni ali nepotrebni nakupi, vendar so ti majhni dodatki ključna sestavina, ki pripomore k  uspešnosti posameznega stila oziroma dizajna. To so predmeti, ki povežejo prostor. Uporabite te nasvete, kako uporabiti dekorativne dodatke, da boste prostore v domu povzdignili na naslednjo stopnjo. To je majhen korak, ki pa bo imel velik vpliv. 

Pripravil: Ambient dizajn

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba