Komentarji

Pred 7 meseci

PHILIPS LED TV 55PUS7855

PHILIPS LED TV 55PUS7855

Res čudovita slika in barve, Ambilight naredi še dodatno dimenzijo.

Pred 7 meseci

PHILIPS LED TV 50PUS8505

PHILIPS LED TV 50PUS8505

Super stvarca za svoj denar:-)

NASVET Avdio & Video
17. 05. 2018 14:13:49

NAJNOVEJŠI »ČUDEŽ« MED TV-TEHNOLOGIJAMI

1/1

Procesor slike Philips P5 – dovolite, da vas navduši

Preden vsebina, ki je na voljo prek interneta, pripotuje do naših televizorjev, jo čakajo postopki obdelave, kodiranja, stiskanja in pakiranja. Podatki se lahko izgubijo, kakovost signalov se lahko zmanjša in pojavijo se artefakti. Te pomanjkljivosti se, če niso odpravljene, odražajo neposredno na zaslonu, ki jih televizor v izjemno visoki ločljivosti vidno reproducira.

Tu nastopi najnovejši Philipsov procesor slike P5.

S petimi procesorji v enem ima P5 procesno moč, primerno za obdelavo ogromne količine podatkov pri slikah kakovosti 4K Ultra HD. P5 analizira, razstavi in posamično obravnava vsako od petih  ključnih spremenljivk, ki opredeljujejo kakovost slike: vir slike, ostrino, barvo, kontrast in gibanje.

In rezultat? Izjemna kakovost slike na vrhunskem zaslonu, na katerem je prikazana.

Popolnost vira

Večina TV-posnetkov vsebuje vizualne nepravilnosti, kot so šumi in artefakti. Procesor P5 te nepravilnosti popravi tako, da brez zamegljenosti slike zmanjša šume z razširitvijo 8-bitnega posnetka na skoraj 14-bitnega.

Popolna ostrina

Večina video vsebin danes ima nižjo ločljivost od 4K, s katero se ponašajo sodobni zmogljivi zasloni. Algoritem obdelave podrobnosti pri P5 to težavo odpravi z izboljšanjem slike običajne kakovosti v ostrejšo sliko z ločljivostjo Ultra HD. Rezultat je bolj kakovostna slika z občutno večjo globino in razsežnostjo.

Popolne barve

10-bitna barvna obdelava, ki jo uporablja večina televizorjev, omeji razpon prikazanih barv, ne glede na kakovost prikaza na zaslonu. Procesor P5 z uporabo napredne 17-bitne obdelave prikaže milijone dodatnih barvnih odtenkov. Nasičenost barv je živahnejša in intenzivnejša, kožni odtenki pa so naravnejši.

Popoln kontrast

Procesor P5 kontrastno razmerje izboljša s posvetlitvijo svetlih delov slike, temnejše dele pa še potemni. Prikazana slika se ponaša z večjo globino in več podrobnostmi, zato imate med gledanjem občutek, kot da ste del dogajanja na zaslonu.

Popolno gibanje

Filmske kamere zajamejo gibanje tako, da posnamejo 24 posameznih sličic na sekundo, zato hitre premike gibanja v sliki vidimo kot neenakomerno koračno gibanje. Procesor P5 vsako sekundo doda 75 dodatnih in tako zagotavlja gladek, tekoč in naraven prikaz gibanja.

Več informacij najdete še na https://www.philips.si/c-m-so/televizorji in fb.com/PhilipsTVSlovenija

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka