Komentarji

Pred 3 meseci

SONY LED TV KD-49XF8096

SONY LED TV KD-49XF8096

ODLICEN TV

Pred 1 letom

TCL QLED TV U65X9006 XESS X2

TCL QLED TV U65X9006 XESS X2

Izdelek je slab in ga nikomur ne priporočam. Slika je temna. Osvetlitev je že tovarniško navita do konca. Kontrast je slab. Spremljajoči software je nedodelan in okoren. Podnapisi za gledanje filmov se ne nastaljajo. Na razpolago samo beli na črnem polju, ki pokrije lahko tudi pol višine ekrana. Itd, itd. Ocena 1. Nižje žal ni.

Pred 1 letom

PHILIPS LED TV 32PHS4132/12

PHILIPS LED TV 32PHS4132/12

zelo lepa in pametna televizija

NASVET Avdio & Video
17. 05. 2018 14:13:49

NAJNOVEJŠI »ČUDEŽ« MED TV-TEHNOLOGIJAMI

1/1

Procesor slike Philips P5 – dovolite, da vas navduši

Preden vsebina, ki je na voljo prek interneta, pripotuje do naših televizorjev, jo čakajo postopki obdelave, kodiranja, stiskanja in pakiranja. Podatki se lahko izgubijo, kakovost signalov se lahko zmanjša in pojavijo se artefakti. Te pomanjkljivosti se, če niso odpravljene, odražajo neposredno na zaslonu, ki jih televizor v izjemno visoki ločljivosti vidno reproducira.

Tu nastopi najnovejši Philipsov procesor slike P5.

S petimi procesorji v enem ima P5 procesno moč, primerno za obdelavo ogromne količine podatkov pri slikah kakovosti 4K Ultra HD. P5 analizira, razstavi in posamično obravnava vsako od petih  ključnih spremenljivk, ki opredeljujejo kakovost slike: vir slike, ostrino, barvo, kontrast in gibanje.

In rezultat? Izjemna kakovost slike na vrhunskem zaslonu, na katerem je prikazana.

Popolnost vira

Večina TV-posnetkov vsebuje vizualne nepravilnosti, kot so šumi in artefakti. Procesor P5 te nepravilnosti popravi tako, da brez zamegljenosti slike zmanjša šume z razširitvijo 8-bitnega posnetka na skoraj 14-bitnega.

Popolna ostrina

Večina video vsebin danes ima nižjo ločljivost od 4K, s katero se ponašajo sodobni zmogljivi zasloni. Algoritem obdelave podrobnosti pri P5 to težavo odpravi z izboljšanjem slike običajne kakovosti v ostrejšo sliko z ločljivostjo Ultra HD. Rezultat je bolj kakovostna slika z občutno večjo globino in razsežnostjo.

Popolne barve

10-bitna barvna obdelava, ki jo uporablja večina televizorjev, omeji razpon prikazanih barv, ne glede na kakovost prikaza na zaslonu. Procesor P5 z uporabo napredne 17-bitne obdelave prikaže milijone dodatnih barvnih odtenkov. Nasičenost barv je živahnejša in intenzivnejša, kožni odtenki pa so naravnejši.

Popoln kontrast

Procesor P5 kontrastno razmerje izboljša s posvetlitvijo svetlih delov slike, temnejše dele pa še potemni. Prikazana slika se ponaša z večjo globino in več podrobnostmi, zato imate med gledanjem občutek, kot da ste del dogajanja na zaslonu.

Popolno gibanje

Filmske kamere zajamejo gibanje tako, da posnamejo 24 posameznih sličic na sekundo, zato hitre premike gibanja v sliki vidimo kot neenakomerno koračno gibanje. Procesor P5 vsako sekundo doda 75 dodatnih in tako zagotavlja gladek, tekoč in naraven prikaz gibanja.

Več informacij najdete še na https://www.philips.si/c-m-so/televizorji in fb.com/PhilipsTVSlovenija

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.