Kolesarska oblačila, ki jih mora imeti vsak kolesar

21. 11. 2011 19:40:32

Kolesarstvo je šport, ki zahteva pravilno opremo in primerna kolesarska oblačila, da v njem lahko maksimalno uživamo. Med kolesarska oblačila, ki jih mora imeti vsak profesionalni ali amaterski kolesar spadajo kolesarske hlače, kolesarski dresi in kolesarska vetrovka, ki ščiti pred mrazom.

Kot smo že rekli so del kolesarstva  tudi posebna kolesarska oblačila, ki so narejena iz umetnih materialov, ki se hitro sušijo in koži pustijo, da diha. Kakšen kolesarski dres ali kolesarske hlače izberemo je seveda odvisno tudi od letnega časa in vremena, sicer pa kolesarska oblačila nudijo zaščito predelu ledvic in hrbtenice. Za to so posebej namenjeni kolesarski dresi, za katere je priporočljivo, da so živih barv, ki jih vozniki hitreje opazijo.

Da je kolesarjenje večji užitek poskrbijo kolesarske hlače, ki imajo vložek, ki preprečuje žuljenje sedeža in ki je narejen iz antibakterijskega materiala, medtem ko so same hlače iz materiala, ki diha. Kolesarske hlače obstajajo tako za moške kot tudi za ženske in jih vedno nosimo na golo kožo. Lahko so kratke ali dolge, v vsakem primeru pa morajo biti oprijete in udobne. Ker je na kolesu lahko zelo vetrovno se moramo zaščititi tudi s primernim zgornjim delom, ki je ponavadi kolesarska vetrovka. Ta mora sicer biti ohlapna, a ne sme biti preveč, da pri vožnji ne pride do zračnega upora. Če obstaja možnost, da vas bo na kolesu ujel dež je odlična izbira vodoodporna kolesarska vetrovka oziroma palerina. V času poletja nosimo kratka kolesarska oblačila, hladnejši dnevi pa zahtevajo bolj toplo opremo, ki je sicer dražja, toda nujno potrebna. Izdelana je iz materiala, ki se imenuje windstoper in deluje tako, da zadržuje zrak.

Omenjena kolesarska oblačila so nujno potrebna in bi jih moral imeti vsak, ki se s tem športom ukvarja ljubiteljsko ali bolj resno. Če kupimo kvalitetna in jih bomo lahko uporabljali dolgo časa in nudila nam bodo zaščito, ki jo na kolesu potrebujemo pred mrazom, vetrom in dežjem!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba