Nakup športnega dresa kot darilo

21. 11. 2011 08:48:42

V vsakem obmorskem letovišču lahko poleg ostalih stvari, ki so razstavljene na tržnici, skoraj vedno opazimo tudi številne športne drese. Dresi so zelo priljubljeni predvsem med mladimi, ki svoje idole iščejo v slavnih športnih osebnostih in prav zaradi tega se dobro prodajajo tudi na obali, čeprav ni med dresi in morjem nobene skupne točke ali kakršne koli povezave.

Dresi so lahko odlično presenečenje, vendar bodite pri nakupu pozorni. Predvsem je pomembno, da izberete pravi dres, torej dres tistega športnika, ki ga oseba, kateri kupujete to darilo, obožuje. Med najbolj priljubljene in prodajane lahko uvrstimo nogometni dres ter kolesarski dres, tudi košarkaški dresi se dobro prodajajo.

Najbolje se je za takšno darilo odločiti v času večjih tekmovanj, saj so takrat želje na vrhuncu in dresi se takrat precej bolje prodajajo. Tako v času nogometnih prvenstev kupujemo nogometni dres, v času večjih kolesarskih prireditev kolesarski dres, v času košarkaških prvenstev pa se najbolje prodajajo košarkaški dresi.

Pred nakupom poskusite pridobiti čim več informacij od osebe, ki jo želite obdarovati. Najprej je pomembno, da izveste, katere športe sploh spremlja ter v katerih športih oseba išče svoje vzornike. Ko imate ta podatek morate izvedete, za katera moštva navija ter pristaš katerih igralcev je. Nekdo ima lahko več vzornikov in ga bodo razveselili vsi dresi teh igralcev, spet drugi imajo samo eno osebo oz. enega vzornika. Pri slednjih se boste morali še bolj potruditi, najtežje pa bo primeren dres izbrati takrat, ko nekdo navija za neko manj slavno osebo. Takšne drese je navadno zelo težko dobiti.

Košarkaški dresi se ločijo na drese, ki predstavljajo barve določenega moštva in drese, ki predstavljajo barve določene države, enako tudi nogometni dres. Večinoma je vseeno, če kupimo dres takšnih barv, ki ga nosi izbrana oseba oz. igralec v moštvu ali v reprezentanci. Le najbolj privrženi navijači bodo želeli točno izbran dres igralca in jim ne bo vseeno, če bodo v dar prejeli dres moštva ali dres reprezentance. K sreči tovrstnih problemov nimamo, ko kupujemo kolesarski dres.

Tako kot pri vsaki stvari pa je pomembno, da na neko osebo pomislite tudi na potovanju, zato je že nakup dresa znak vaše naklonjenosti in prepričani ste lahko, da ne bo nič narobe tudi če izberete napačen dres. Če pa je napačen dres možno še zamenjati, je to dodatna prednost določene prodajalne, ki vas lahko prepriča v nakup in vam olajša odločitev. Še najbolj varen pa je nakup darilnih bonov in si potem želen dres lahko oseba sama kupi. V tem primeru lahko tudi pred nakupom preveri njegovo velikost.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka