Snowboard oprema (vezi, deske in čevlji)

18. 11. 2011 14:23:54

Med najbolj potrebne in prodajane izdelke, ki jih potrebujemo za snowboard, lahko štejemo predvsem snowboard vezi, snowboard deske in snowboard čevlje. Ti tri predmeti predstavljajo nujno opremo, če se odločimo za snowboard.

Največji strošek, ki ga boste imeli, če se odločite za snowboard, bodo prav gotovo predstavljale snowboard deske, snowboard vezi in snowboard čevlji bodo precej bolj ugodni. Snowboard deske delimo na tiste za prosti slog (freestyle) in tiste, ki so namenjene predvsem tekmovanjem v hitrosti (racing). Prosti snowboard slog je zelo priljubljen, saj je takšna vrsta športa zelo atraktivna tudi za vse tiste, ki spremljajo dogajanje. Za snowboard začetnike je bolj primerna uporaba »racing« snowboard deske, saj jo lažje vodimo in se je ob prvem stiku tudi hitreje navadimo.

Enako kot pri smučeh je tudi za snowboard deske, snowboard vezi in snowboard čevlje pomemben podatek blagovna znamka in tudi cena je precej odvisna od nje. Če se mislite s tem športom ukvarjati resno, oziroma se mislite z njim ukvarjati dalj časa, potem odštejte za snowboard deske raje več denarja in le-ta vam bo služila precej bolje in precej dlje.

Snowboard čevlji imajo precej manj tehničnih lastnosti, na katere morate biti pozorni pri nakupu. Pri nakupu je pomembna predvsem velikost vaše noge in pravilna izbira velikosti čevlja. Nikar ne kupujte prevelikih čevljev, zato da jih bo lahko uporabljal še kdo, ki ima številko ali dve večjo nogo, saj v tem primeru zelo povečate tveganje poškodb, zlasti če uporabljate smučarske čevlje.

Tudi pri nakupu snowboard vezi bodite pozorni na velikost ter na to, da bo le-ta pravšnja za velikost vašega čevlja. Poznamo različne vrste snowboard vezi, nekatere so namenjene začetnikom, druge rekreacijskim borderjem, tretje za napredne borderje. Snowboard vezi se razlikujejo tudi po tem, če jih bodo uporabljale ženske ali moški in so lahko prilagojene posameznemu spolu.

Pri nakupu snowboard deske pričakujte, da boste za kvaliteten izdelek plačali nekaj sto evrov. Ob nakupu druge snowboard opreme bo znesek za plačilo precej nižji. Za dobre snowboard čevlje boste vseeno plačali čez sto evrov, enako tudi za snowboard vezi.

Ob nakupu pa preverite tudi to, kaj o določenem izdelku mislijo drugi, ki ga uporabljajo. Pred nakupom pa lahko preverite tudi možnost izposoje enake opreme na smučišču, saj boste tako lahko na ugoden način preverili, če vam izbrana oprema res ustreza.

Ne glede na ceno investicije pa bodo lahko vaši snowboard užitki neprecenljivi, če se boste spoprijateljili s to vrsto športa, ki predvsem smučarskim navdušencem povzroča veliko težav ob prvih poskusih.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba