Komentarji

Pred 6 leti

MASMI DNEVNI ŠČITNIKI PERILA IZ CERTIFICIRANEGA

MASMI DNEVNI ŠČITNIKI PERILA IZ CERTIFICIRANEGA ORG. BOMBAŽA 30KOM

Ker imam zelo občutljivo kožo, vedno iščem higienske vložke, ki bi bili čim bolj naravni. Mojo najljubšo znamko so pred kratkim umaknili iz prodaje in poskusila sem Masmi dnevne ščitnike, ki so mi res všeč. Udobni so, čutim, da mi koža diha in 100 % bombaž je balzam za mojo kožo. Odkar jih imam, nimam več nobenih težav z vnetji.

Eko izdelki

16. 11. 2011 12:53:29

S svojimi vzorci obnašanja, navadami in življenjskim slogom močno vplivamo na okolje, ki ga po eni strani hočemo varovati, po drugi strani pa težimo k višjemu življenjskemu standardu. Zato moramo uporabljati eko izdelke, ki kar najmanj škodujejo okolju na vseh stopnjah svoje pojavnosti, to je od nastanka pa do uničenja. Že uporabljate ekološke izdelke?Recikliranje ni le modna muha in ločevanje odpadkov ima smisel in je nujno potrebno. To pa bo učinkovito le tako, da se potrošniki zavestno odločajo za izdelke iz recikliranih snovi, ki so že na voljo. Seveda pa ni le recikliranje tisto, ki bo pomagalo rešiti naš planet, zelo pomembne so tudi vaše nakupovalne odločitve za eko izdelke. Danes že skoraj na vsakem izdelku piše eko in ekološke oznake so tiste, ki poudarjajo eno ali več ekoloških prednosti izdelka. Nanašajo se na sam ekološki izdelek ali pa na njegovo embalažo, dodelujejo pa jih neodvisne ustanove ali proizvajalci eko izdelkov. Oznake so lahko pomembna informacija, ko se odločate za nakup in spodbujajo k razmišljanju o vplivu izdelkov na okolje in posledicah, ki jih prinaša naraščajoče potrošništvo. 

Slovenci na leto porabimo približno 600 milijonov plastičnih vrečk, ki so postale velik problem za okolje in so zelo težko razgradljive oziroma sploh niso. Zato so vrečke za večkratno uporabo, tako imenovane eko vrečke, postale trend za vse, ki jim ni vseeno za okolje. Eko vrečke in eko torbe so izdelane iz kvalitetnega in recikliranega materiala, so nepremočljive, modne in zelo kompaktne. Eko vrečke vzdržujemo tako, da jih operemo v  hladni vodi in posušimo preden jih shranimo, saj se sicer lahko pojavi plesen in bakterije. Pozorni moramo biti tudi na to, da v isto eko torbo ne zlagamo vseh proizvodov. Meso in mlečni izdelki naj bodo v eko torbi  ločeni od ostalih izdelkov. Prav tako ni vseeno kje eko vrečke hranimo, prtljažnik avtomobila namreč ni najbolj čisti prostor in umazanija se bo prenašala še na druge stvari in hrano. Ne kupujte dobrin, ki jih v resnici ne potrebujete in kupujte eko izdelke iz naravnih snovi, ki se jih da reciklirati. Preden se odpravite po nakupih ne pozabite vzeti s seboj eko vrečke za večkratno uporabo in berite oznake na izdelkih, o katerih se prej dobro informirajte. Zmanjšaj, ponovno uporabi in recikliraj je načelo po katerem bi se moral ravnati vsak posameznik.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba