Komentarji

Pred 1 letom

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

Imam Canon MG 5150, Kopira, skenira, barve, čb, pa še kaj. Tudi kartuše dobiš po sprejemljivi ceni. Za domačo in polprofesionalno rabo mi zadostuje.

Pred 2 letoma

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

Super zadeva, težava je le to da imam majhno roko in je malo velik za mojo dlan.

Izberite takšen fotoaparat, da bodo vaše slike kvalitetne

15. 11. 2011 11:40:02

Kvalitetne slike so končni izdelek, ki nastane, če uporabljate kvaliteten fotoaparat. So edina stvar, ki vas zanima, ko se odločate o nakupu in tehnične lastnosti, objektivi, št. točk …, ki jih imajo posamezni fotoaparati, so pokazatelj kvalitete, ki jo lahko pričakujete.

Digitalni fotoaparati in objektivi so na voljo v skoraj vsaki trgovini s tehnično opremo, a svetujemo vam, da obiščete predvsem takšne trgovine, ki so specializirane in so fotoaparati njihova edina ali ena izmed redkih stvari, ki jih prodajajo. To je pomembno predvsem zato, ker so prodajalci v takšnih trgovinah praviloma bolj izurjeni in izkušeni, saj so fotoaparati in njihova prodaja primarna dejavnost. Zaradi tega vam bodo svetovali tudi glede drugih stvari, kot so npr. objektivi, spominske kartice ...

Najbolj pomembni tehnični podatki, ki jih preverite pred nakupom izdelka so optični in digitalni zoom, tip in velikost spominske kartice, vgrajen spomin, št. točk in proizvajalec. Nekateri proizvajalci so bolj priznani in spoštovani, zaradi tega bo ob enakih ostalih lastnostih takšen fotoaparat dražji, vi pa se odločite, če raje plačate več, če so fotoaparati znane blagovne znamke ali manj in vam je glede blagovne znamke vseeno.

Digitalni fotoaparati imajo tudi vgrajen spomin, ki omogoča slikanje ter shranjevanje slik na fotoaparatu tudi takrat, ko nimamo vstavljene spominske kartice. Navadno vgrajen spomin zadostuje le za nekaj slik, in če se odpravljate na potovanje, izlet ali počitnice, vam vgrajen spomin ne bo zadostoval. Nakup spominske kartice vam svetujemo že takrat, ko se odločate za nakup, saj bodo digitalni fotoaparati tako bolje izpolnili vaše želje in manj verjetno je, da vam zmanjka prostora ravno takrat, ko bi lahko ovekovečili nek zelo pomemben dogodek, spomenik…

Število točk, ki jih imajo fotoaparati, je bistven podatek, ki nam sporoča, kako kvalitetno sliko lahko pričakujemo. Seveda je za kvalitetno sliko potrebno nastaviti še kar nekaj stvari oz. lastnosti, katerih spreminjanje omogoča večina fotoaparatov, a brez zadostne količine točk vam te nastavitve ne pomagajo kaj dosti.

Optični in digitalni zoom ne vplivata na kvaliteto slike, ki jo nudijo fotoaparati, če ju ne uporabljate. V primeru uporabe pa je odvisno predvsem to, katero vrsto zoom-a uporabljate in katera vrsta zooma ter v kakšnem obsegu je omogočena. Predvsem bodite pozorni na optični zoom, saj njegova uporaba ne poslabša kvalitete slike. Pri uporabi digitalnega zoom-a se slika pokvari in večji približek kot uporabite, bolj nepregledna ter razmazana slika bo nastala.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba