5 stvari, ki jih je potrebno vedeti pred nakupom tiskalnika

12. 07. 2010 11:20:00

Kupovanje tiskalnika ni več lahka odločitev.  Danes je tehlologija na področju tiskanja zelo razvita in na tržišču je veliko različnih vrst tiskalnikov. Spodaj je opisanih 5 stvari, ki vam bodo pomagale do dobre odločitve pri izbiri printerja.

image

Zavedajte se vaših zahtev

Premislite, kakšne funkcije bi potrebovali pri tiskalniku. Katere lastnosti potrebujtete poleg printanja in kopiranja? Kako pogosto boste printali, skenirali, pošiljali po faksu vaše dokumente? Koliko uporabnikov si bo delilo napravo? Potrebujte barvni tiskalnik? Kot vidite, je veliko zahtev o katerih morate razmisliti. Z dobro izbiro tiskalnika, vam le-ta privarčuje veliko časa, saj vam olajša delo.

Stroški tiskalnika

Ko kupujete tiskalnik, se ne osredotočite le na ceno začetne opreme. Dandanes so tisklaniki namreč v večini cenovno dostopni. Velik strošek vam bo ob pogostejši uporabi predstavljala menjava črnila. Tonerji so sicer nekoliko dražji, vendar se vam na dolgi lahko izkaže, da so boljša izbira, saj v primerjavi s kartušami zdržijo dlje.  Celotni stroški se precej zvišajo, če je napravo težko vzdrževati, ni zanesljiva oziroma je kvaliteta opravljenih storitev, ki jih potrebujte, preslaba.

Način uporabe

Preprečite dodatno porabo časa zaradi težavne uporabe tiskalnika. Pozanimajte se pri prodajnem osebju o načinu uporabe oziroma prepričajte se, da ima tiskalnik priložena potrebna navodila.

Programska oprema in rešitve

Pozanimajte se pri  prodajalcu, kakšna programska oprema in rešitve so na voljo. Predvsem v podjetjih tiskalnik uporablja več ljudi zato je potrebno preveriti, kako se tiskalnik integrira z obstoječim omrežjem.  Veliko proizvajalcev ponuja večfunkcijske tiskalnike, vendar pa je potrebno čakati, da se ena funkcija zaključi, preden lahko začnete z novo, kar terja dodatno porabo časa.

Pozanimajte se po mnenjih

Nič ni bolj frustrirajoče kot nakup tiskalnika, ki se nato izkaže, da ne deluje tako kot ste pričakovali. Zamenjava tiskalnika vedno povzroča sitnosti. Velikokrat je mnenje prijateljev in znancev zelo dobro zagotovilo, da je naprava zanesljiva. Pozanimajte se po mnenjih glede kvalitete in zmogljivosti.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka