NASVET Oprema za dom
4. 10. 2017 13:42:10

6 PREDNOSTI, ZAKAJ UPORABITI PREPROGO V SOBI

1/1

Ste se kdaj vprašali, zakaj dejansko potrebujete preprogo v prostoru? Prednost preproge ni samo estetska, ampak obstajajo še drugi ključni dejavniki. Prednosti uporabe preproge, navedene v nadaljevanju članka, naj vam bodo v pomoč, ko boste kupovali novo preprogo.

1. Preproga vnese sijaj in mehkobo 
Naj bodo vaše talne obloge iz lesa, keramike ali drugega materiala, preproge prinesejo drugačen sijaj v prostor. Zelo debela in robustna preproga lahko nadomesti celo sedežno pohištvo. Preproga poveže barve v prostoru, bosim nogam pa je zagotovo najbolj všeč mehkoba preproge.  

2. Preproga določi meje
V odprtem prostoru je preproga tisti element, ki določi meje posameznega območja. 

3. Preproga absorbira prah
Preproga absorbira prah (in tudi zvok) ter preprečuje, da bi se v večji meri povrnil v zrak. Na sijočih oziroma temnih tleh je prah bolj viden. S sesanjem boste odstranili prah, vaša preproga pa bo znova čista. 

4. Preproga absorbira toploto
V hladnejšem okolju so v hišah večino leta talne obloge mrzle, zato ljudje dodajamo preproge kot zaščito pred neposrednim izpostavljanjem mrazu. Preproge absorbirajo toploto čez dan in jo postopoma oddajo v prostor. 

5. S preprogo je igra prijetnejša
Z mehko preprogo je igra majhnih otrok prijetnejša in varnejša, saj veliko časa prebijejo na tleh.  

6. Preproga kot pika na i
Preproga je lahko tisti dekorativni element v prostoru, ki se ne ujema s celotno temo vaše sobe, a je kljub temu pika na i. Šele ko bo vaša preproga nekega dne odšla na kemično čiščenje, boste občutili, kako je preproga nujno potrebna, saj boste imeli občutek, da je prostor gol in pust. 


Na velikost prostorov težko vplivamo, dizajnerske odločitve pa so v naših rokah. Poiščite inspiracijo v naslednji zbirki fotografij:

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka