NASVET Hišni tekstil
4. 10. 2017 13:30:20

5 DODATKOV, KI NAREDIJO UDOBEN IN TOPEL DOM JESENI

1/1

Sončne, brezskrbne poletne dni smo zamenjali za jesensko listje, jesenske plodove in hladnejše dni. Ko govorimo o jeseni, je najljubši občutek, ki ga vzbuja ta letni čas. Hladna jutra, topli kamini in najrazličnejši pečeni izdelki …, vsi izražajo udobje in vzdušje. Zdi se, da je naša želja in tudi naslednji naravni korak ta, da izrazimo te občutke tudi v domu, ko je nastopil nov letni čas. Priprava doma na hladnejše dni ne pomeni, da vse preuredite. Dodate lahko le nekaj posebnih kosov v interier, s katerimi boste ustvarili prijetno vzdušje. Pri ustvarjanju toplih in intimnih jesenskih vibracij v domu sta tekstura in osvetlitev ključna dejavnika

Dodajte en ali celo vseh pet naslednjih dodatkov v bivalni prostor in nastal bo sproščujoč ambient, kjer se boste radi zadrževali celo jesen in tudi dolgo zimo.


1. Topla in mehka odeja

Topla in mehka odeja naredi tudi iz najbolj moderne usnjene sedežne garniture vabeče mesto za počitek. Če boste izbrali črtast, geometrijski ali drug vzorec v več barvah, bo odeja v trenutku poživila prostor in ga naredila bolj privlačnega. Če pa se boste odločili za toplejše barve, kot so gorčično rumena, oranžna, smetanasta, svetlo rjava, siva in drugi nevtralni enobarvni odtenki, boste poskrbeli za sezonske barvne poudarke, hkrati pa so ti odtenki dovolj nevtralni, da jih lahko uporabljate vse leto. Ker je ponudba izredno pestra, verjamemo, da boste našli pravo odejo, ki bo pristajala vaši sedežni garnituri ali naslanjaču. 



2. Teksturirana preproga

Jutranje vstajanje iz postelje in hoja po ledeno mrzlih tleh ni nikoli prijetna. Najboljša rešitev za hladne noge v jesenskih dneh so preproge. Medtem ko je praktičnost odločilen dejavnik za dodajanje preprog, je preproga tudi tisti dekorativni element, ki poveže prostor skupaj in pohištvene elemente v njem. To jesen so trendne težje preproge z bolj grobo strukturo. Poigrajte se s teksturami, z barvitimi robovi, drznimi vzorci ali celo živalskimi odtisi. Če do sedaj še niste imeli preproge pod jedilno mizo ali posteljo, sta to mesti za novi preprogi. 



4. Dekorativne blazine

Dekorativne blazine so preprost pripomoček v domu, ki vabi ljudi, da malo posedijo. Dodajte blazino na naslanjač, klop, sedežno garnituro. Če imate sedaj na kavču samo enobarvne blazine, dodajte še kakšno vzorčasto ali teksturirano blazino. Združite več različnih vzorcev po načelu mešano, a ujemajoče. Blazine so mehki dodatki, ki jih vedno cenite, saj dodajo čar, ustvarjalnost in udobje. 



3. Mehka svetloba sveč

Urejanje sveč v svežnje in skupine ali celo njihova razmestitev po sobi je način, kako ustvariti toplo razsvetljavo, ki ni premočna. Z združevanjem več sveč skupaj lahko pričarate občutek ognja v kaminu. Če se boste odločili za skupino sveč, uporabite sveče različnih višin in širin, da bo ureditev zanimiva. Sveče lahko postavite v steklene posode ali obarvane svečnike. Uporaba steklenih dodatkov okrepi svetlobo, barvno steklo pa daje belim svečam mehko in romantično svetlobo.



5. Dotik glamurja

Umetno krzno je dodatek, ki na glamurozen način ogreje sobo ali prostor za sedenje. Dodajte krzno na sedež, pisarniški prostor, zajtrkovalnico … Odpravite zastarele predstave o težkih medvedjih preprogah, saj je krzno (umetno ali pravo) elegantnejše in lažje, kot si mislite. 
V letnem času, ko hrepenimo po toplini in toplih občutkih, je manjša preureditev doma z dodatki za dom v udobno bivališče razumen cilj. Vaš dom bo postal toplejši, bolj vabeč in bolj domač. S pravo razsvetljavo, teksturami in dodatki boste pričarali občutek, ki pravi, posedi in ostani nekaj časa.

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka