NASVET Pohištvo
14. 09. 2017 09:42:28

5 NAJOPAZNEJŠIH KOPALNIŠKIH TRENDOV ZA LETO 2017

1/1

Če razmišljate o prenovi kopalnice v letošnjem letu, najdete v nadaljevanju nekaj najbolj vročih kopalniških trendov, ki bi jih morda želeli vključiti v dizajn prenovljene kopalnice.

Minimalistično

Minimalizem je bil vedno zelo priljubljen stil v kopalnici, najverjetneje zato, ker olajša čiščenje, drugi razlog pa je najverjetneje velikost kopalniških prostorov v stanovanjih. Vse, kar res potrebujete v svoji kopalnici, je tuš, umivalnik in stranišče. Odstranite vse tisto, česar ne potrebujete, in oblikujte shranjevalni prostor, da boste pospravili vse kopalniške pripomočke in predmete. V preprosto oblikovanem prostoru boste začutili sproščenost, ki vam bo pomagala, da se boste že zjutraj počutili sveže in pripravljene.



Hotelski šik

Eden od razlogov, zakaj radi občasno prespimo v hotelu, so hotelske kopalnice. Vedno so velike, čiste, udobne in sproščujoče. Če ste tako navdušeni nad hotelskimi kopalnicami, zakaj ne bi poustvarili tega videza tudi doma? Poleg običajnih elementov namestite še ogrevano držalo za brisače in talno gretje, poskrbite, da bodo brisače puhaste in mehke, dodajte udoben sedež in mehko preprogo. Poleg kopalne kadi lahko dodate še majhno stransko mizico, kozarec vina in najljubšo knjigo ali revijo. Za izjemno luksuzno kopalnico izberite marmor.

Luksuzni hotel Il Sereno ob jezeru Como
 

3 grške nepremičnine s stilom, ki nas vabijo


Keramične ploščice

Keramične ploščice so v letošnjem letu zelo trendne tako v kopalnicah kot tudi kuhinjah. Ploščice so lahko enobarvne, močnih barv, vzorčaste ali celo položene mešano & ujemajoče, da ustvarijo drzen in edinstven videz. Ploščice so odličen način, kako dodati barvo v kopalnico, hkrati pa so enostavne za čiščenje in naredijo odličen poudarek. Da bi naredili vtis, položite keramiko po tleh in stenah. Kopalnico lahko poživite tudi tako, da vzorčasto keramiko ali mozaik položite v tušu ali na steni za umivalnikom, drugod pa je keramika enobarvna oziroma nevtralna. Še več o keramiki v članku Kopalnica in trendi 2017/18: dizajn, barve ...


Color Now by Fap ceramiche: barve so se vrnile


Elegantna majhna hiša za par v Vilni



Keramične ploščice poživljajo moderno stanovanje



Marazzi: Allmarble je združitev stila in udobja


Glamur in sijaj

Glamur in sijaj najdemo tudi v minimalistični ali vintage kopalnici. Izberite preproste barve, kot sta črna in srebrna, in se prepričajte, da vse sije. Velika samostoječa kopalna kad ali ogromna steklena tuš kabina je lahko videti resnično glamurozno, če na preprosto keramiko obesimo velika ogledala s srebrnimi okvirji. 



Vintage

Vaša kopalnica je idealen kraj, da sodobno napeljavo združite s starinskim stilom. Napolnite svojo kopalnico z značajem, tako da vključite veliko samostoječo kad, vintage armaturo, velika starinska ogledala, razkošno izdelane police ... Pri vintage stilu morate najprej izbrati obdobje. Art deco, viktorijanski, rustikalno, rustikalno z industrijskim stilom …? Oglejte si nekaj vintage kopalnic na spletu, da bo izbira lažja. Potem razmišljajte, kako se bodo novi elementi vključili v trenutno kopalnico. Najverjetneje boste morali obstoječi prostor preoblikovati, da boste ustvarili več prostora ali spremenili vodovodno napeljavo. 

Sodobna rustikalna kopalnica v nekdanji garaži

Ne pozabite, vaša kopalnica je zelo oseben prostor. To je prostor, ki ga vaši gosti obiščejo, vendar se tam ne zadržijo dolgo časa. Torej, ne poskušajte narediti vtisa na nikogar drugega. Vaša kopalnica naj bo kraj, kjer se lahko sprostite v vroči kopeli po dolgem dnevu in občutite, da so vaše težave lažje. Oglejte si nekaj teh trendov in drugih idej, preden sprejmete odločitev. Morda celo želite združiti elemente različnih stilov, da bo nastala popolna, sproščujoča kopalnica.

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka