NASVET Dnevne sobe
8. 09. 2017 09:44:14

MARMORMANIJA: TOP 5 DODATKOV IZ MARMORJA

1/1

Trendi prihajajo in odhajajo, zato je dobro, da najdete elemente, dodatke, vzorec ali barvo, ki prestane preizkus časa. Eden od naših najljubših poudarkov oziroma materialov, za katerega se zdi, da je brezčasen, je marmor. Po tem, ko vidimo, kako marmor povsem spremeni prostor, začenjamo razumeti, zakaj so bili Rimljani tako navdušeni nad njim. Tudi mi smo popolnoma navdušeni nad marmorjem.

Marmor se je na dekorativni sceni notranjega oblikovanja znova pojavil pred nekaj leti. Marmor ima to moč, da s svojo prisotnostjo preoblikuje prostor, zato ga lahko občudujemo na kuhinjskih pultih, miznih ploščah, pladnjih, urah, skodelicah … Tudi če v bližnji prihodnosti ne boste naredili večje prenove doma, lahko dekorativni dodatki iz marmorja osvežijo vsak prostor v vašem domu.


1. Lončki iz marmorja

Nevtralnost in gladek videz marmorja ustvarjata skupaj z živo rastlino harmoničen par. Marmor lahko odlično pomešate z različnimi barvami in tudi kovinskimi poudarki. Lahko se poigrate z velikostjo in višino rastlin, višino in obliko marmornatih loncev ter ustvarite zanimivo dekoracijo mize, police, klubske mizice … 


2. Pladnji iz marmorja

Pladnji iz marmorja so ena izmed najlažjih in najbolj vsestranskih možnosti. Pladnje lahko uporabite kjerkoli, od nočne mizice do jedilne mize. So trpežni, hkrati pa niso tako občutljivi za prah, kot so steklene in odsevne površine. Ne glede na to, kje boste postavili pladenj iz marmorja, zagotavljajo izčiščen in trenden videz, hkrati pa so vse stvari bolj organizirane. Zaradi pladnja bo tudi ‘zbirka’ daljinskih upravljalcev na klubski mizici videti bolj elegantna.
 

3. Kuhinjski dodatki in pripomočki iz marmorja

Dodatki iz marmorja lahko dodajo eleganten poudarek celo starejšim kuhinjam. Ena od prednosti marmorja je, da je tako vsestranski. Marmor je eleganten poleg bakrenih loncev, krušne peči ali pa pečice iz nerjavečega jekla. Ker je marmor težak in trpežen, prenese nenamerne udarce ali razlitja, ki se lahko pojavijo med ustvarjanjem kulinaričnih mojstrovin. Dodajte majhne ‘dragulje’ iz marmorja tu in tam, kot so na primer podloga za žlico ali držala za posodo, in čudežno bodo posodobili kuhinjski prostor.

4. Podstavki iz marmorja

Pravijo, da so to majhne stvari, ki imajo velik vpliv. In v primeru podstavkov iz marmorja je ta trditev še kako pravilna. Ti elegantni dodatki najrazličnejših oblik lahko ustrezajo razpoloženju vaše sobe. Če pristajate na klasiko, osmerokotno in minimalistično, okrogle in pozlačene dodatke, so podstavki iz marmorja preprosta in stroškovno zelo učinkovita dekoracija. 


 

5. Klubske mizice s ploščo iz marmorja

Če boste preskočili vse manjše dekorativne dodatke, ker želite več stila v enem samem kosu, je klubska mizica ali stranska mizica z mizno ploščo iz marmorja prava izbira. Ena od prednosti marmorja je, da je brezčasen in vsestranski material. Klubska mizica iz marmorja bo še vedno elegantna, tudi če boste čez čas sedežno garnituro ali barvo sten zamenjali. 

Dodatki iz marmorja na sodoben način povežejo prostore in zagotovijo takojšnjo posodobitev kateregakoli prostora. Dodatki iz marmorja bodo dali vašemu prostoru tako brezčasnost kot tudi trendnost, a tudi ravno pravi odmerek subtilnosti in elegance. Se strinjate, da je tale marmormanija zakon?

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka