NASVET Organizacija in shranjevanje
1. 08. 2017 08:59:12

BAXTER PRIPOROČA NEŽNE PASTELE IN TOPLE KOVINE

1/1

Podjetje Baxter se je na milanskem pohištvenem sejmu Salone del Mobile 2017 predstavilo z več interierji, vsak prostor pa izraža različne občutke in bivalno udobje. Vse, kar so vključili v interierje, se zdi, da prihaja z različnih koncev sveta.

V prvem prostoru se je oblikovalka Paola Navone osredotočila predvsem na predmete in opremo, ki določajo razkošen zunanji bivalni prostor. Izbrani materiali so usnje, odporno na vremenske vplive, baker in ratan, v barvni paleti pa prevladujejo različni odtenki pastelnih barv, predvsem modre, turkizne in zelene barve.

Modro-zeleni odtenki se odlično ujemajo s kovinsko dekoracijo ter dodatki iz terakote in vulkanskimi kamninami. 

Zunanji bivalni prostor so opremili poleg izdelkov iz kolekcije Paole Navone tudi z rahlo strukturiranim kavčem, ki ga prekrivajo številne blazine, ter kovinskim foteljem z usnjenim sedežem Antonia Sciortina, medtem ko je Francesco Bettoni ustvaril stol iz trsja in usnja.

Drugi interier so oblikovalci odeli prav tako v svetle pastelne barve, vendar v različne odtenke od bledo rožnate do pudrasto rožnate, ki so nasprotje temno rjave in modre barve. V prostor so postavili novo sedežno garnituro Bardot. Njene linije je navdihnilo oblikovanje 70. let, ki pa so interpretirane na sodoben način. Klubska mizica Tebe iz dragocenega oniksa rožnatega odtenka je dopolnjena z nežnimi grafikami ter drugimi mizicami, njena nežna tekstura pa se ponovi tudi na preprogi. 

Bele stene so določile tretji sejemski prostor, medtem ko je izbrano pohištvo bolj bogatih odtenkov. Konjak in kobaltno modra sta odtenka, v katera so oblazinili sedežno pohištvo. Kavč Viktor se lahko razširi z modularnimi elementi ter dopolni z majhnimi mizicami. Na voljo je tudi nova postelja Viktor s preprogo, katere preja je delno izdelana iz svile iz indijskih sarijev. 

Podjetje Baxter je na milanskem sejmu poustvarilo tudi kavarno oziroma kavarniško vzdušje. Usnjeno pohištvo je rožnatih, travnato zelenih ter konjak odtenkov, le-to pa dopolnjujejo zlati in bakreni kovinski dodatki in svetila. 

Nove izdelke in sejemsko postavitev so oblikovali: Francesco Bettoni, Paola Navone, Draga Obradovic, Aurel K. Basedow, Roberto Lazzeroni, Antonino Sciortino in Pietro Russo.
 

Napisal: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka