NASVET Dekoracija za dom
13. 07. 2017 09:49:36

TROPSKE DEKORATIVNE IDEJE ZA TROPSKO VZDUŠJE

1/1

Modni oblikovalci letos sanjajo o tropih in tropskem vzdušju, saj so najnovejše modne revije za to poletje polne havajskih potiskov in bujnih bananinih listov. Notranje opremljanje se navdihuje v modi in tropski stil je začel prodirati v najbolj trendne domove. 

Nekaj elegantnega tropskega vzdušja lahko dodate v svoj dom na naslednje načine: 

• s tropsko tapeto oziroma dekorativno tapeto s tropskim motivom, 
• s stensko poslikavo,
• z veliko lončnico, na primer s palmo, figovcem, z monstero ..., 
• v galerijsko steno vključite dela in grafike s tropskim vzorcem,
• osrednjo steno prepleskajte v smaragdno zeleno ali limonasto zeleno barvo,
• dodajte blazine, pregrinjala s tropskim vzorcem ter preprogo iz trstike,
• dodajte posteljnino s tropskim potiskom,
• izberite tkanino s tropskim vzorcem za posteljno vzglavje, naslanjač ali zavese.

Tukaj je nekaj svežih tropskih dekorativnih idej, ki ustvarijo eksotično otoško vzdušje.

Zabavna dnevna soba s tropskimi poudarki

Urbano stanovanje s tropskim vzdušjem, ki ga ustvarjajo tapete z motivom bananovca.

Svetilke iz trstike in ratana ustvarijo skupaj z rastlinami tropsko vzdušje.

Smaragdno zelena poudarja tropski dizajn. 

Vzdušje džungle v tem prostoru prihaja iz smaragdno zelene barve in bananinih listov na tapeti.

Tropske dekorativne ideje za spalnico

Tropski vzorec uporabite zmerno, da ne bo prostor vaše spalnice vizualno preobremenjen ali preveč živahen. S tropskim motivom lahko tapecirate nišo s knjižnimi policami ali steno za posteljnim vzglavjem. Ni nujno, da je tropski motiv vedno zelene barve. Razkošna spalnica v sivih, črnih in belih odtenkih ustvarja podobo sodobnega tropskega resorta. Palme so doživele neverjeten razvoj v zadnjem letu, in sicer od priljubljenega tropskega simbola do prefinjenega stilskega elementa v interierju. Zelo podrobno oblikovani listi palme prikličejo botanični ambient. Otipljiva struktura listov naredi vzorec tapete Shield (Avalon by Arte) dinamičen in intenziven. Klasični bananini ali palmovi listi na tekstilu lahko spremenijo spalnico v tropski raj. Izberite posteljnino ali oblazinjeno vzglavje, blazine, zavese, naslanjač ali klop.

Domača pisarna in tropski stil

Lahka in zračna tapeta s tropskim motivom v barvi lososa poživlja retro pisarno. Lahko pa izberete tudi tropsko grafiko ali samo zelen stol in rastline.

Tropska dekoracija jedilnice 

Velik in fluiden tropski potisk je lahko dramatična osrednja točka interierja, v katerem prevladuje eksotičen les. A tudi tapete z ananasi in pohištvo iz ratana ustvarijo tropsko otoško vzdušje. Aloha! Prinesite tropsko džunglo s stensko poslikavo, ki je osrednja točka jedilniškega prostora. Poleg tapete bohotna lončnica v interierju daje zaprtemu prostoru novo, divjo dimenzijo. 

Kuhinja z moderno džunglo

Tale tradicionalna kuhinja ima za kuhinjsko ozadje vinil z motivom palm, ki je enostaven za čiščenje. Kuhinjsko ozadje se poveže še z drugimi tropskimi poudarki, kot so kuhinjske krpe in porcelan. Geometrijske ploščice, ki spominjajo na listke, z obliko in nežno zeleno barvo prinašajo tropsko vzdušje. 

 

Tropska oaza v kopalnici

Za botanično kopalniško izkušnjo dodajte zelene odtenke, dodatke iz ratana, na primer svetilko, večjo košaro, set manjših košaric, obesite pa lahko tudi grafiko s tropskim motivom ali stene tapecirate s tapeto ali stensko poslikavo. Tapete so nadvse primerne za majhne prostore, na primer stranišče, garderobno sobo, toaletno mizico … 

Bogati sivi in črni poudarki skupaj z rastlinami prinašajo tropski videz, ki je tako razkošen kot tudi sodoben. 

Tropska galerijska stena

Pomirjujoča, zemeljska različica tropskega življenja prikazuje fotografije tropskih listov na teksturiranem ozadju. Poiščite grafike listov (bambusa, palme, monstere ...) in z njimi oblikujte večdimenzionalni videz tropske stene. Umetniška dela lahko dodatno poudarite s tapeto. 

Tropski motivi so svetli in veseli, vzorci in barve pa močni in izredno grafični. 

Ne glede na to, kje živite, je tropska dekoracija odličen način, kako dodati nekaj življenja in barve v prostor. Kot vidite, ni nujno, da je tropski dekor izključno zelene barve. Obstaja še mnogo drugih barv, tekstur in grafik, ki so na voljo v razponu od modernih in minimalističnih tapet do realističnih stenskih poslikav. 


Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka