NASVET Dnevne sobe
11. 07. 2017 15:07:47

KAKO URESNIČITI TRENDE 2017, O KATERIH STE SLIŠALI

1/1

Bodimo pošteni, vsem trendom v notranjem opremljanju je težko slediti. Kaj je priljubljeno, kaj se nenehno spreminja … Trendi leta 2017 niso nobena izjema. Če imate težave s spremljanjem vseh trendov, niste sami. Ambientdizajn spremlja vse trende v notranjem oblikovanju, spremljamo, kateri trendi najbolj stopajo v ospredje, pokazali pa vam bomo tudi, kako trende vključiti v obstoječi interier, da boste ustvarili prostor, ki je tako brezčasen kot tudi trendenTale članek uporabite kot vodnik. Preberite ga in izberite tiste trende, ki so vam najbolj všeč. Ne glede na to, ali se boste osredotočili na en trend ali jih boste združili več, vam bomo ponudili znanje in izkušnje, da boste ustvarili videz, ki vam bo všeč tudi v naslednjih letih.


1. Povsod marmor

Številni so bili prepričani, da ta dan ne bo prišel, a granit je malce pozabljen material. Naravni marmor in tehnične različice marmorja (ki jih je mnogo lažje vzdrževati) so že dlje časa v ospredju. Marmor je mogoče najti na kuhinjskih pultih, v kopalnicah, bistro in klubskih mizicah, dodatkih … Če želite biti trendni, izberite marmor v belih, sivih ali črnih odtenkih. Potem se osredotočite na kontraste, ko boste marmor združili z drugimi naravnimi materiali.

Presenetljivo je, da ni treba imeti izjemno velikega proračuna za uresničitev tega trenda. Prav tako postaja vse bolj priljubljen tudi umeten marmor, iz katerega izdelujejo najrazličnejše dekorativne predmete, marmornati vzorec pa najdemo celo na tekstilu, tapetah …

2. Rožnati poudarki 

Če ste bili pozorni na Pantone rožnato barvo leta 2016, vas ne bi smelo presenetiti, da je v letu 2017 pudrasto rožnata naslednji logičen korak. 

Ta odtenek je bolj zadržan kot predhodniki, odtenek pa bi lahko opisali kot kot dusty rose, bledo, pudrasto vrtnico. Za tiste, ki mislijo, da je ta odtenek znan, imate prav. Odtenek se je prvič pojavil v svetu oblikovanja leta 2012 in so ga največkrat opisovali kot skandinavsko rožnato. Zdi se, da je bil odtenek priljubljen že v preteklosti, zdaj pa je odtenek dosegel vrhunec priljubljenosti.

Kako lahko uporabite odtenek v svojem domu? Rožnata barva je odlična barva za poudarke. Združite jo z nevtralnimi, še posebej z belimi in s sivimi odtenki. Rožnato barvo lahko uporabite tudi na poudarjeni steni. Če niste pripravljeni iti tako daleč, je nabor stolov, naslanjačev, tekstila in preprog odličen način, kako lahko vključite trend v obstoječi prostor, ne da bi pustili, da bi odtenek postal prevladujoč.

3. Hygge

Hygge je eden izmed trendov v letu 2017. Članek v časopisu Time pojasnjuje danski koncept kot »pristop k življenju, ki poudarja pozitivnost, toplino in užitek v vsakdanjem življenju«. Time pravi, da je hygge eden temeljnih odnosov do življenja v nordijski regiji. Uporaba koncepta hygee v interierju je precej preprosta. 

Ker beseda pomeni udobje, mora biti ta vaš glavni poudarek. Ne pozabite vključiti oblazinjenega pohištva, blazin in mehkih odej. Uporabite pomirjujoče barve in dokončajte svoj dizajn z nekaj dobro izdelanimi dodatki. Imejte v mislih, da kar ni vključeno v teh interierjih, je enako pomembno kot kosi, ki jih boste izbrali. 

Osrednje načelo hygge vam omogoča, da izberete tiste tople materiale, ob katerih se boste počutili najbolj udobno, hkrati pa upoštevajte tudi načelo, da je manj več. 


4. Trendi 2017 vključujejo tudi umetne materiale

Umetnega marmorja smo se že dodatiknili, vendar pa je navdušenje nad umetnimi materiali v letu 2017 mnogo večje. Nismo presenečeni nad tem trendom. Ne samo, da so umetni materiali veliko bolj prijazni do denarnice, včasih jih je tudi lažje vzdrževati, hkrati pa omogočajo izdelavo najrazličnejših dodatkov in predmetov. 

Naravne obloge so še posebej priljubljene v letošnjem letu, zato bodite pripravljeni na materiale, kot so les, kamen in celo opeka. Za te materiale je značilno, da oblikujejo osrednjo točko, zato boste kar nekaj teh materialov našli na kaminih, poudarjenih stenah, mizah ...

5. Dodajte barve v barvah draguljev

Odtenki dragih kamnov postajajo priljubljeni v različnih stilih notranjega oblikovanja. Ti bogati odtenki pogosto delujejo kot kameleoni, če jih kombiniramo z različnimi videzi. Če boste te barve združili s pasteli, bodo barve draguljev ustvarile romantičen občutek v prostoru. Če pa boste barve draguljev združili z drugimi globokimi barvami, boste v prostoru začutili več umetniškega občutka.

Običajno je ta trend viden na pohištvu. Lahko mešate in združujete odtenke ali pa izberite en sam odtenek, s katerim boste popestrili in poudarili nevtralne pohištvene kose. Ali boste izbrali eno barvo ali boste združili več barv v poudarkih, obe odločitvi bosta v prostor prinesli vizualno zanimivost. Če imate pomisleke zaradi napačnega nakupa ter barv, preizkusite te barve najprej na blazinah ali drugih tekstilnih izdelkih. Tako boste lažje zamenjali, ko boste pripravljeni na nov videz ter nove ideje.

Slediti vsem trendom v notranjem opremljanju je zahtevno, učinkovita vključitev teh trendov v obstoječi prostor je še težja. Če so vas trendi 2017 pritegnili, potem uporabite članek kot vodnik. Ponudili smo vam predloge, kako lahko z najnovejšimi trendi izboljšate obstoječi dizajn. Nenazadnje lahko "trendovsko" pomeni karkoli v vašem domu. 

Kateri izmed naštetih letošnjih trendov je vaš najljubši?

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka