NASVET Računalništvo
26. 06. 2017 14:53:48

ZAŠČITITE SVOJ NAJDRAGOCENEJŠI ZAKLAD V ELEKTRONSKI OBLIKI – SVOJO ANDROID NAPRAVO

1/1

Ali si dandanes sploh še predstavljate dan, brez da bi osvežili Gmail (ali službeni e-poštni nabiralnik) ter prebrali e-pošto? Ali si še predstavljate dan brez objavljanja takšnih in drugačnih vsebin na družbenih omrežjih, brskanja po spletnih portalih, igranja igric in ostalih radosti, ki jih ponuja sodobna tehnologija? Ker vas bo večina zagotovo negativno odgovorila na zgornja vprašanja, se boste najverjetneje strinjali tudi s trditvijo, da je za varnost Android naprave potrebno poskrbeti na enak način, kot za varnost osebnega ali službenega računalnik.

Kdor v današnjem času misli, da za operacijske sisteme Android ne obstajajo zlonamerni programi, se krepko moti. Ne samo, da obstajajo, njihovo število eksponentno narašča, poleg tega pa so tudi najbolj rastoči segment zlonamerne programske opreme.

Mnogi uporabniki Android se verjetno niti ne zavedajo, kakšna »katastrofa« bi se lahko zgodila, če bi hekerji vdrli v njihovo napravo in zlorabili vsebino. Kraja finančnih sredstev preko mobilnega bančništva, zloraba in neželena objava osebnih fotografij, nepooblaščen dostop do zaupnih službenih podatkov preko e-poštnega odjemalca in še bi lahko naštevali. V kolikor ste en izmed tistih uporabnikov, ki mislijo da je zaščita Android naprave nepotrebna ali odvečna, raje ponovno premislite.

Svoj aparat lahko zaščitite z protivirusno programsko opremo. Pomembno je, da lahko program skenira vašo napravo ob realnem času. To pomeni, da lahko grožnje blokira takoj, ko dosežejo vašo napravo.

Določeni programi imajo tudi možnost, da zaščitite telefon proti kraji. V programu nastavite najprej geslo, nato pa še seznam prijateljev, oziroma seznam številk, katerim zaupate. Če se zgodi, da telefon izgubite ali ga vam ga odtujijo, lahko na daljavo blokirate telefon iz katerekoli številke, ki je zabeležena na seznamu vaših prijateljev. Tako boste poskrbeli, da bodo vaši zaupni podatki na varnem pred nepridipravi. Blokado pa lahko izničite, da vnesete geslo, ki ste ga definirali ob aktivaciji te funkcije.

Preverite, kako si lahko zagotovite licenco brezplačno!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka