NASVET Organizacija in shranjevanje
13. 06. 2017 11:48:05

3 IZREDNE BARVE ZA DEKORACIJO OTROŠKE SOBE

1/1

Lahko uporabite mint zeleno za deklice ali oranžno za fante. Pri barvah ni pravil. Če jih boste združili dobro, boste oblikovali zanimiv prostor za svoje otroke. Danes vam predstavljamo tri barve, ki so lepe za dekoracijo otroške sobe, vendar se ne uporabljajo ravno pogosto. 

Mint zelena

Pomirjujoča in nežna mint zelena je osvežujoča sprememba od klasičnih rožnatih odtenkov v dekliški sobi, hkrati pa je primerna tudi za fantovsko sobo ali dojenčkovo sobico, saj je nevtralna barva. Lahko ji dodate smetanaste, lesene ali pa sivo-črne dodatke. Če bi radi v sobi uporabili mint zeleno, razmislite o stenski poslikavi ali grafiki z motivom pokrajine, afriške stepe … 

Osvežilna oranžna

Oranžna je razburljiva in živahna barva, ki je dobra alternativa za dekoracijo sobe, vendar ne smete dovoliti, bi v prostoru prevladovala. Uporabite jo na podrobnostih in dekorativnih predmetih ter posteljnini skupaj z nevtralnimi odtenki in enostavnimi vzorci. Ta barva tematsko ustreza bolj pustolovski sobi v safari stilu ali pa športni temi.

Rumena barva

Čeprav je pri dekoraciji otroške sobe ta barva pogosto podcenjena, je rumena barva mehka in subtilna, živahnost sobe pa je odvisna od količine rumene barve. Rumeno barvo lahko kombinirate z intenzivnimi barvami, na primer vijolično in zeleno, odlična pa je tudi z nevtralno sivo barvo. Rumena barva odpira vrata številnim dekorativnim rešitvam in je primerna za dekoracijo sobe z nežnim rastlinskim motivom ali bolj močnim geometrijskim vzorcem v črno-beli tehniki. Rumena barva je primerna tako za dečke kot tudi deklice.

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka