NASVET Mali gospodinjski aparati
10. 04. 2017 13:00:27

POSTANI PRAVI PIKNIK MOJSTER – IZBERI PRAVI ŽAR OB PRAVEM ČASU!

1/2
2/2

V aprilu se začenja glavna sezona nakupovanja opreme za piknike na domačem vrtu, med katero so zagotovo nepogrešljivi žari. V naslednjih dveh mesecih pričakujemo povečanje zanimanja kupcev za žare tudi do 200 odstotkov! Te zanima, koliko so drugi pripravljeni odšteti za novega in kdaj so cene najugodnejše?

 

Največ kupcev po nov žar maja – se to res najbolj splača?

Na vodilnem slovenskem portalu za primerjalno nakupovanje ceneje.si smo tik pred glavno sezono nakupov opreme za vrt pripravili analizo, kako potrošniki nakupujejo žare in kuhalnike.

Zanimanje za žare doseže vrh maja, ko je do 150 % višje od letnega povprečja, zatem pa ostaja na visokem nivoju vse do avgusta. Letos smo že v predsezoni zabeležili povečano število spletnih iskanj žarov, kar pomeni, da vse več potrošnikov pred nakupom raziskuje ponudbo na spletu, ne glede na to, ali nakup nato zaključijo v spletni ali fizični trgovini. Letos maja pričakujemo povečanje povpraševanja po žarih tudi do 200 odstotkov!

Top 5 znamk žarov med Slovenci

V nadaljevanju preveri, katerim znamkam slovenski kupci najbolj zaupajo in koliko so pripravljeni odšteti za nov žar.

Top 5 znamk v 2017 in povprečne cene najbolj iskanih modelov:

Znamka

Povprečna cena

Gorenc

102 €

Gorenje

86 €

Russel Hobbs            

45 €

Campingaz

370 €

Klarstein

272 €

 

Kupci so za žar pripravljeni odšteti vse do 1200 €, povprečna cena najbolj iskanih letošnjih modelov pa znaša okoli 110 €. Med top znamkami je cenovno najbolj ugoden Rusell Hobbs, najdražji Campingaz. Na seznam 15 najbolj iskanih znamk so se uvrstili tudi žari Weber višjega cenovnega razreda, ki v zadnjem času predstavljajo svojevrsten trend med ljubitelji peke na žaru.

Vrsta žarov se precej razlikuje med znamkami. Pri znamki Gorenc kupci največkrat povprašujejo po plinskih žarih, pri Gorenju predvsem po električnih kontaktnih žarih, podobno tudi pri znamki Russel Hobbs, pri Campingaz-u pa so priljubljeni predvsem plinski žari višjega cenovnega razreda

 

Kdaj po nov žar?

Nakup novega žara je najbolj ugoden izven sezone. Podatki za leti 2015 in 2016 namreč kažejo, da so žari najcenejši novembra in decembra, medtem ko so cene najvišje v času povečanega zanimanja kupcev.

 

Vse informacije za nakup žara na enem mestu

Na ceneje.si lahko na enem mestu primerjaš več kot 600 različnih modelov žarov in kuhalnikov. Portal združuje vse relevantne informacije za nakup žara tako na spletu kot v fizični trgovini.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka