NASVET Pohištvo
3. 07. 2017 09:58:49

KUPUJEŠ ZUNANJE POHIŠTVO ZA POPOLNO UŽIVANJE NA VRTU? PREVERI, KDAJ SE TI SPLAČA V NAKUP!

1/2
2/2

Aprila in maja se največ kupcev odloča za nakup novega vrtnega pohištva, pričakujemo povečanje povpraševanja tudi do 250 odstotkov. Tudi ti nakupuješ pohištvo za vrt? V nasvetu preberi, kdaj so cene najnižje in kateri modeli so letos najbolj vroči!

 

Si med tistimi, ki vrtno pohištvo kupujejo maja ali julija?

Na vodilnem slovenskem portalu za primerjalno nakupovanje ceneje.si smo tik pred glavno sezono nakupov opreme za vrt pripravili analizo, kako potrošniki nakupujejo zunanje pohištvo.

Vrtno pohištvo se najpogosteje kupuje v obdobju od marca do julija. Vrh povpraševanje doseže maja, ko je kar do 2-krat višje od letnega povprečja. Drugi val zanimanja, ki ga lahko pripišemo znižanjem in odprodaji zalog, nato sledi v juliju. Glede na isto obdobje lani smo letos zabeležili znatno povečanje spletnih iskanj vrtnega pohištva, zato v maju pričakujemo povečanje povpraševanja tudi do 250 %! 

Koliko se splača zapraviti za novo vrtno pohištvo in kaj kupiti?

Povprečna cena najbolj gledanih kosov vrtnega pohištva letos znaša okoli 290 €. Kupci so pripravljeni odšteti vse do 1500 €, seveda pa se cene bistveno razlikujejo glede na vrsto pohištva. Največ povpraševanj smo v prvih treh mesecih 2017 zabeležili pri kompletu vrtnega pohištva iz ratana z vključeno mizo in 8 stoli.

Opažamo, da potrošniki najraje iščejo komplete pohištva, pri katerih si z enim nakupom zagotovijo vse potrebno. Povprečne cene takšnih kompletov znašajo okoli 400 €, med ostalimi priljubljenimi kosi pa so še ležalniki, vrtne mize in klopi.

 

Po novo vrtno pohištvo najbolje junija!

Naši podatki kažejo, da je vrtno pohištvo najugodnejše izven glavne sezone. Cene so bile lani najnižje junija v času upadanja povpraševanja, najvišje pa pozimi.

 

Vse informacije za nakup vrtnega pohištva na enem mestu

Na ceneje.si lahko na enem mestu primerjaš preko 800 kosov vrtnega pohištva. Portal združuje vse relevantne informacije za nakup tovrstne opreme tako na spletu kot v fizični trgovini.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka