NASVET Vrt in okolica
10. 04. 2017 12:00:17

KUPUJEŠ KOSILNICO? APRILA JE PRAVI ČAS ZA NAKUP!

1/1

Če kupuješ novo kosilnico za brezhibno urejeno travo na domačem vrtu, v nadaljevanju preveri nekaj ključnih informacij, ki ti olajšajo izbiro. Letos je med kupci kosilnic najbolj priljubljena znamka Alpina, v povprečju so pripravljeni odšteti okoli 600 €. Po novo kosilnico se najbolj splača aprila in maja, ko so cene najnižje.

Na vodilnem slovenskem portalu za primerjalno nakupovanje ceneje.si smo pred vrhom sezone povpraševanja po kosilnicah pripravili analizo, ki razkriva, kdaj drugi kupci najpogosteje kupujejo kosilnice, koliko so pripravljeni zapraviti in kako se skozi leto gibajo cene.

 

Po novo kosilnico najpogosteje aprila in maja

Povpraševanje po kosilnicah začne strmo naraščati konec februarja ter doseže vrh aprila in maja, ko je do 2-krat višje od letnega povprečja, medtem ko je najmanj zanimanja kupcev novembra in decembra. Letošnji podatki napovedujejo, da se bo v vrhu sezon povpraševanje povečalo tudi do 300 odstotkov! Si tudi ti med tistimi, ki trenutno razmišljajo o nakupu kosilnice?

Katerim znamkam najbolj zaupajo drugi kupci in koliko zapravijo za kosilnico?

Preverili smo 20 top znamk in modelov na ceneje.si in ugotovili, da potrošniki v povprečju letos povprašujejo po kosilnicah za okoli 620 €. To je približno 200 € več od povprečja lanskega leta, kar pomeni, da so letos priljubljeni tudi modeli višjega cenovnega razreda. Naši uporabniki se tako zanimajo tudi za traktorske kosilnice, ki so namenjene velikim površinam, imajo izredno močne motorje in omogočajo košnjo v sedečem položaju.

 

Top 5 znamk v 2017 in povprečne cene najbolj iskanih modelov:

Znamka

Povprečna cena

Alpina

708 €

Iskra

171 €

Al-ko

434 €

McCulloch

895 €

Honda

1183 €

 

 

Na prvem mestu po priljubljenosti je enako kot lansko leto italijanska znamka kosilnic Alpina. Povprečna cena najbolj iskanih modelov te znamke znaša okoli 700 €, predvsem na račun nekaterih dražjih traktorskih različic, sicer pa najvišja mesta zasedajo bencinske vrtne kosilnice. Na drugem mestu je znamka Iskra z nižjimi povprečnimi cenami okoli 170 €. Pri tej znamki kupci povprašujejo predvsem po nitnih motornih kosah.

Do vključno marca je najbolj gledan model leta 2017 ISKRA bencinska samohodna rotacijska kosilnica HG48SMH-S s 4-taktnim motorjem in košaro prostornine 60 l, ki je primerna za travnate površine do 1.600 m². Med 5 najbolj iskanimi kosilnicami letošnjega leta so vse bencinske, med njimi celo ena traktorska.

 

Kdaj se ti splača po novo kosilnico?

Podatki kažejo, da lahko novo kosilnico najugodneje kupiš aprila in maja. Že dve leti zapored smo na najnižje cene kosilnic zabeležili aprila v vrhu sezone, najvišje pa so bile pozimi.

 

Vse informacije za nakup kosilnice na enem mestu

Na ceneje.si lahko na enem mestu primerjaš skoraj 500 različnih kosilnic vseh tipov in blagovnih znamk. Portal ti na enem mestu ponuja vse relevantne informacije za nakup kosilnic tako na spletu kot v fizični trgovini.

 

Vir: sMind TrendKiwi

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka