NASVET Pranje in sušenje
16. 03. 2017 08:55:33

10 NAČINOV, KAKO DODATI BARVE V KOPALNICO

1/2
2/2

Nevtralni odtenki so priljubljena izbira za kopalnice, vendar to ne pomeni, da so druge barve prepovedane. V majhnem prostoru se zdi uporaba barve tvegano dejanje, vendar je na manjši površini enostavneje uporabiti močno barvo, ne da bi bilo premočno. Tukaj je 10 preprostih načinov, kako dodati barve v kopalnico, prostor pa bo kljub temu še vedno izčiščen in povezan.

1. Najprej pleskanje
Praktično gledano je barva najenostavnejši in najugodnejši način dodajanja barve. Najprej izberite želeno barvo, nato pa oblikujte prostor okoli nje.

2. Odločite se za steno s poudarkom
Če je misel na celoten prostor v eni barvi ali vzorcu preveč za vas okus, dodajte barvo na eno samo steno. Ključno je, da izberete pravo steno, da bo vaša močna osrednja točka ali tista, ki je neposredno nasproti vrat.

3. Poigrajte se z barvito keramiko 
Pri izbiri keramike se držite načela 'manj je več'. Minili so dnevi, ko smo z enim vzorcem prekrili celoten prostor. S pisano oziroma vzorčasto keramiko v sodobni kopalnici opozorite na osrednjo točko. Vzorčasto keramiko uporabite v tušu ali kot privlačno ozadje za umivalnikom.

4. Izberite drugačno/barvito kad
Sodobne možnosti omogočajo, da dodate barvitost s kopalno kadjo. Na voljo so vam najrazličnejši materiali: na primer baker, porcelan v različnih barvah … Preden se odločite, se prepričajte, ali ste izbrali pravo barvo, s katero boste zadovoljni še dolgo časa.

5. Izberite poseben umivalnik oziroma omarico
Ko gre za dodajanje barve v območju lepotičenja, imate dve možnosti: dodajte barvo na vrhu ali na dnu. Odenite eno površino v barvo, druga pa naj bo nevtralna za ravnotežje. Barvita osnova oziroma velik predalnik ali omarica je lahko vaš naredi sam (DIY) projekt, ki ga boste dopolnili s ploščo iz marmorja ali granita. Lahko izberete tudi barvit umivalnik. Pastelne barve so priljubljene.

6. Uporabite barvite brisače
Zakaj so brisače odlična izbira, ko gre za dodajanje barv: na voljo so v skoraj vsaki barvi, so relativno poceni in zelo enostavno jih lahko zamenjamo, če se jih naveličamo.

7. Osredotočite se na talne obloge
Kopalniška preproga lahko napolni kopalniški prostor z barvami, hkrati pa ima tudi funkcionalen namen, če je v kopalnici tuš ali kopalna kad. Izberite barvo, ki se navezuje na dizajn prostora in bo poskrbela za enoten videz.

8. Ne pozabite dekorja
Velja napačno prepričanje, da so kopalnice manjše od drugih prostorov v domu, zato ni treba poskrbeti za dekorativne predmete. Vendar to ni res. Samo nekaj dekorativnih predmetov so tista skrivnost, ki poveže prostor. Dodajte sveče, okrasne košare, vazo ali police.

9. Obesite umetniško delo 
Umetniško delo je preprost način, kako dodati barve v prostor. Pri iskanju najprimernejše umetnine za kopalnico upoštevajte vlago. Izberite delo, ki je vodoodporno ali ima dodaten okvir za zaščito.

10. Izberite nekaj rastlin
Če vse drugo odpove, vključite nekaj barv s pomočjo narave. Naravne ali umetne rastline vedno prinesejo močne barve v kopalnico.

Katero idejo boste uresničili v svojem domu?

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka