NASVET Urejanje okolice
28. 02. 2017 10:01:54

10 IDEJ, S KATERIMI LAHKO OSVEŽITE DOM TO POMLAD

1/2
2/2

Zagotovo imate doma nekaj odvečnih predmetov, ki se potikajo po hiši brez posebnega namena in bi jih najraje vrgli v smeti. Preden to storite, bi vam radi pokazali nekaj dobrih strani teh predmetov. Predstavljamo vam 10 zelo zanimivih idej, ki vas bodo spodbudile, da z nekaj truda in ustvarjanja preoblikujete stare in nepotrebne predmete v svež okras. 

Zdaj je pravi čas, da z naredi sam umetninami osvežite dom to pomlad. Verjamemo, da boste med desetimi predstavljenimi idejami našli tudi tako, ki bi jo povabili v svoj dom.  

1. ideja: Bleščeči šesterokotniki
S svetlečimi samolepilnimi šesterokotniki, ki jih kupite ali izdelate sami, lahko ustvarite stensko dekoracijo, ki bo popestrila s svojim odsevom temno predsobo ali minimalistično spalnico.

2. ideja: Barvita dekoracija za otroško sobo
Za tale tris umetnin potrebujete tri lesene kvadrate ali manjša platna, tri fotokopije živali, tri različne akrilne barve, lepilo in zaščitni premaz. Fotografije prikazujejo sosledje umetniških opravil.

3. ideja: Živalske umetnine
Se vam povsod valjajo najrazličnejše živalske figurice? Predelajte jih v umetnino. Z žago najprej odrežite živalim zadke, odrezani rob pobrusite s pilo in figure prebarvajte z akrilnimi barvami tako, da v celoti prekrijete njihove tipične živalske lise. Ko so figurice suhe in pripravljene, jih prilepite na pripravljeno podlago (les ali platno), ki ste jo poljubno pobarvali. Bodite ustvarjalni pri iskanju kontrastov in izbiranju pastelnih barv, ki so letos zelo priljubljene. 

4. ideja: Pluta je nadvse uporabna
Znova prepoznavamo pluto kot uporaben, prilagodljiv in dekorativen material, še posebej v območju pisarne ali predsobe. Z najrazličnejšimi oblikami in barvami lahko ustvarite lepo in uporabno stensko dekoracijo.

5. ideja: Dekorativne stekleničke
Včasih smo barvali steklo na zunanji strani, vendar je steklo z barvo izgubilo svoj tipičen sijaj. Ta ideja prikazuje, kako pobarvate najrazličnejše stekleničke v notranjosti. Z barvanjem v notranjosti boste ustvarili vtis dvojnega dna. Ena steklenica je lepa, še lepša pa bo skupina stekleničk na okenski polici. Izberite glavno barvo, nato pa razvijte še dopolnjujoče odtenke.

6. ideja: Izdelajte mobile
Okrog napihnjenih balončkov ovijte poljubno mehko vrvico, ki jo utrdite z lepilom. Ko se lepilo posuši, lahko balončke počite in odstranite njihove ostanke, saj bo navita vrvica ohranila obliko krogle. Sedaj lahko krogle obesite na poljubno dolge vrvice in oblikujete mobile.

7. ideja: Okras iz vrvic
Okras iz vrvic, pri katerem vrvice prosto padajo, je mnogo enostavneje narediti od makrame okrasa, pri katerem morate znati vsaj levi in desni vozel, s katerim vozlate najrazličnejše vzorce. Na poljubno vejo poljubno nanizajte vrvice poljubne barve in jih skrajšajte na poljubno dolžino.

8. ideja: Prepletanje vrvic okrog žebljičkov
V čvrsto podlago zabijte žebljičke v poljubni obliki (srček, kvadrat, pravokotnik, krog, šesterokotnik ...), okrog katerih poljubno navijete vrvice. Ko obliko napolnite z vrvicami, je umetnina končana.

9. ideja: Cvetlična stenska dekoracija iz kartona
Tega materiala imate zagotovo vedno dovolj, pa naj bodo kartonasti tulci od toaletnega papirja ali kuhinjskih brisač. Tulce najprej narežite na ožje trakove. Že z rezanjem se vam bosta oblikovala dva prepogiba, ki definirata en venčni list. Posamezne listke lahko poljubno pobarvate in jih oblikujete v kompozicije. Pri lepljenju listkov v cvet si pomagajte s ščipalkami za perilo.

10. ideja: BOX dekoracija za shranjevanje manjših in večjih malenkosti
Majhne odprte regale lahko kupite ali izdelate sami. Stenska dekoracija iz majhnih regalov je uporabna v kuhinji, kjer lahko razstavite najlepše skodelice, v predsobi, kamor lahko obesite sončna očala, ključe ..., v mladinski sobi, delovni sobi ...

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka