NASVET Kuhinjski aparati
20. 02. 2017 15:45:16

5 NAČINOV, KAKO PRENOVITI KUHINJSKO OBLOGO

1/1

Najbolje je, če odstranimo vse iztrošene materiale, a če bi radi prenovili kuhinjsko oblogo brez odstranitve starega materiala, preverite naslednjih 5 načinov, kako zamenjati kuhinjsko oblogo. Čeprav imamo zaradi neodstranitve stare kuhinjske obloge kar nekaj pomislekov, lahko naslednji enostavni naredi sam (DIY) nasveti dajo popolnoma nov pogled na vloženi čas, stroške in trud, ki je potreben za zamenjavo kuhinjske obloge.

 

1. Dodajte barvo

Včasih je najenostavnejši pristop najboljši in to še kako drži za kuhinjsko oblogo. Če ste zadovoljni z materialom, ki ste ga uporabili v preteklosti, videz kuhinjske obloge pa vam ne ustreza več, vzemite pločevinko ustrezne barve in kuhinjsko oblogo prebarvajte. To je enostaven in cenovno ugoden način, da bo vaša kuhinja z novo barvo dobila popolnoma nov videz. Najboljši del barvne rešitve je, da deluje na različnih materialih, od lesa do keramike. Lahko izberete preprost stil z uporabo enega odtenka ali pa s pomočjo šablone in dveh ali več barv ustvarite zahtevnejši vzorec.

 

2. Rustikalno z lesom

Če imate radi kmečke kuhinje, izberite leseno oblogo. Vse, kar potrebujete za to prenovo, je les po vaši izbiri in lepilo, da boste leseno oblogo prilepili na obstoječi material. Za profesionalnejši videz izberite lesene deske s peresom in z utorom, ki jih kupite v trgovinah z gradbenim materialom. Če želite ustvariti nekaj resnično unikatnega, pa izdelajte kuhinjsko oblogo iz recikliranega lesa. Pri tem lahko kombinirate različne vrste lesa, odtenke, širine desk … V obeh primerih morate leseno kuhinjsko oblogo zaščititi zaradi kasnejšega vzdrževanja.

3. Dodajte glamur s kovino

V preteklosti so bile kovinske obloge neverjetno drag material, zato so bile obravnavane kot znak bogastva, kdor jih je imel v kuhinji. Danes so na trgu na voljo materiali, ki posnemajo kovinske materiale in jih lahko vključite v novo podobo kuhinje. Dodatna prednost plošč je tudi enotna površina, zaradi česar fuge izginejo, težje pa je čiščenje kovinskih plošč z reliefom. Ker imajo plošče zelo bogate vzorce, ne pretiravajte s količino tega materiala oziroma bodite zmerni in kovinske plošče uporabite samo kot osrednjo točko. Uporabite jih na mestu, ki jih želite poudariti, na primer za štedilnikom ali umivalnikom.

4. Leseni opaž poskrbi za toplino

Za podeželske kuhinje pogosto rečemo, da so vabeče ali da vzbujajo občutek topline. Element, ki vzbuja ta občutek, je leseni opaž. Ta način dodajanja topline je eden lažjih. Nalepite leseni opaž, da boste ustvarili prijeten prostor. Ker opaž pogosto prodajajo v dolgih deskah, jih boste morali zmanjšati na ustrezno velikost. Če boste pri merjenju in lepljenju natančni, boste zadovoljni s končno obliko. Ko je montaža lesenega opaža zaključena, ga lahko tudi pobarvate s poljubno barvo.

5. Ogledalo ali steklo za sodoben videz

Ko gre za sodobne prostore, se vedno znova pojavljajo isti materiali: kovine, kamen, steklo in ogledala. Če bi radi ustvarili elegantno podobo, izberite ogledalo ali steklo za kuhinjsko oblogo. Na voljo imate dve možnosti. Ogledala se pogosto prodajajo v manjših (samolepilnih) kosih, ki jih lahko nalepite preko obstoječe kuhinjske obloge. Če bi radi gladko, enotno površino, izberite ogledalo ali kaljeno steklo, odrezano po meri.

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka