NASVET Dom & Vrt
14. 02. 2017 10:49:37

6 NEPOGREŠLJIVIH ELEMENTOV, KI JIH MORA IMETI DOM

1/1

Opremljanje doma je zahteven proces. V današnjem svetu obstaja milijon najrazličnejših izdelkov, s katerimi lahko uredimo in polepšamo svoj dom. Od specializiranih kuhinjskih pripomočkov do množice tekstilnih dodatkov … - težko je vedeti, kateri so tisti nepogrešljivi elementi, ki jih potrebujemo v domu. Sestavili smo seznam šestih predmetov, za katere mislimo, da jih vsak dom potrebuje. Nekateri služijo praktičnim namenom, nekateri dodajo udobje, tretji stil in osebnost. Z nakupom teh šestih predmetov boste na dobri poti, da bo vaš interier še boljši. Pripravljeni, da izveste še več o najpomembnejših elementih? 

1. Udobna vzmetnica

Približno tretjino svojega življenja preživimo v postelji, zato je vzmetnica eden izmed najpomembnejših elementov. Še nikoli ni bila ponudba vzmetnic tako pestra, med katerimi lahko izberete tisto, ki ustreza tako vašemu proračunu kot tudi spalnemu stilu. Nakup nove vzmetnice začnite z raziskavo. Obiščite razstavni prostor in preizkusite nekaj vzmetnic. Ugotovite, kateri stil vzmetnice se najbolj prilega vašemu telesu in spalnim navadam. Vaša postelja naj bo kraj, kamor se zleknete po dolgem, napornem dnevu. Ljubite svoje ležišče in popeljalo vas bo do boljšega spanca.

2. Umetniško delo

Vsak dom potrebuje nekaj umetnin. Umetnine so del notranje opreme, ki lahko zasedajo nizko mesto na seznamu prednostnih nalog, vendar niso samo za likovne poznavalce. Notranji oblikovalci vam bodo povedali, da umetnost sicer ni obvezna, je pa vseeno zelo pomemben del notranje opreme. Na srečo obstajajo številne možnosti, ki ustrezajo vam in tudi vašemu domu. Izberite delo, ki govori o vas, ki vas spominja na mesto, ki ste ga obiskali, delo, katerega barve in linije vas osrečujejo ... Ni nujno, da je umetniško delo dragoceno, lahko je samo plakat, vendar naj prikazuje vaš stil. Umetnost je nekaj, kar ostane z vami in dopolnjuje tako vaš dom kot tudi vašo osebnost. Vzemite si čas, da izberete tisto, kar ustreza domu. Še pred nakupom pa razmislite, kje boste umetniško delo obesili
 

3. Dotik rastlin

Tudi če nimate pretiranega občutka za rastline, so rastline nujno potreben dodatek vsakega doma, a ne le zaradi estetike. Rastline ne dajo domu le pridiha narave, ampak tudi močno izboljšajo kakovost zraka v prostoru. Obstaja več vrst sobnih rastlin, ki potrebujejo zelo malo nege in vzdrževanja, vendar zelo uspešno odstranjujejo škodljive toksine iz zraka. Morda pa boste želeli izbrati malce višjo rastlino, ki lahko postane osrednja točka v prostoru. Najrazličnejše palme so odlična izbira, lahko pa izberete tudi viseče košare in vanje postavite bršljane ali vzpenjalke. 

4. Posoda, ki polepša dom 

Težko je trditi, da posoda ni pomembna, saj jo uporabljamo prav vsak dan. Pretekle generacije so imele servis za vsak dan in lepši, boljši servis za praznike. Prepričani smo, da tudi posoda, ki jo uporabljamo vsak dan, mora biti lepa in vzbujati prijetne občutke, ko jo uporabljamo. Izberite lepo posodo, ki vam bo v veselje, ko boste jedli, kuhali, v okras pa bo tudi domu. Ni pomembno, ali se boste odločili za preprost bel set iz porcelana ali ročno keramiko. Izberite set posode, ki bo pripomogla k stilu vašega doma in tudi stilu vašega prehranjevanja. 

5. Zavese

Ni skrivnost, da imamo radi dobro osvetljene, lahkotne in svetle interierje. Medtem ko lahko uživate v soncu in naravni svetlobi ob panoramskem oknu, pridejo tudi trenutki, ko potrebujemo zastrto svetlobo in zavese. To je le eden od številnih razlogov, zakaj dom vsaj v določenem prostoru potrebuje zaveseZavese nudijo zasebnost, obstajajo pa še druge prednosti. Zavese uravnavajo količino svetlobe v domu in dodajo dodatno plast izolacije, s čimer lahko zmanjšate tudi stroške energije. Nenazadnje pa zavese prispevajo k dekorju vašega doma in poudarijo njegov stil. Izberete lahko enojno preprosto zaveso ali pa z združevanjem različnih vrst zaves ustvarite želeni videz.

6. Miren in udoben kotiček

Življenje je hitro in tudi stresno. Od hitrega službenega urnika do domačega urnika, natrpanega z gospodinjskimi opravili, ob katerem imamo občutek, da dan nima nikoli dovolj ur. Če upoštevate vse te stresne okoliščine, potem potrebujete miren kotiček, kjer se lahko umirite. Za ljubitelje knjig je lahko udoben bralni kotiček tisto mirno mesto. Velik, udoben naslanjač, stoječa svetilka in mizica, kamor lahko odložite pijačo in knjigo, je popoln recept za sprostitev. 


 

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka