NASVET Pohištvo
9. 02. 2017 16:00:29

7 NAPAK, KI SE JIM MORATE IZOGNITI PRI OPREMLJANJU

1/1

Pri ureditvi interierja vedno upoštevajte vsaj še eno mnenje, pa naj bo to strokovni nasvet ali pa nasvet osebe, ki ji zaupate. Z upoštevanjem naslednjih nasvetov se boste izognili največjim napakam

1. Blazine

Če pretiravate z blazinami in ne morete na sedežni garnituri niti sedeti, potem je blazin očitno preveč. Dekoracija kavča z blazinami je v redu, vendar imejte pravo mero. 

2. Dekorativni predmeti

Za vse dekorativne predmete (okraske, vaze, okvirje, kipce, svečnike …) uredite omaro s polnimi vrati. Predmete, ki jih obožujete in vam veliko pomenijo, shranite, vendar jih ne razstavite/izpostavite vseh naenkrat. Čez nekaj časa – ob koncu praznikov, ob menjavi letnega časa ... – zamenjajte okrasne predmete, ki bodo dodali nekaj svežine v prostor.

3. Opremljanje velikega prostora

V veliki dnevni sobi pomaknite oblazinjeno pohištvo stran od sten in ga postavite v sredino prostora. Dnevna soba s sedežno garnituro in foteljem v središču prostora, v ozadju pa velik regal, je moderna in tudi prijetna. 

4. Poudarki

Če vam je všeč vaše obstoječe pohištvo, obstaja veliko zanimivih načinov, kako ga lahko poudarite. Z odejo, blazinami, novo preprogo poudarite odtenke in materiale. 

5. Ne pozabite na svetlobo

Odločite se, kakšno razsvetljavo želite v interierju in bodite pozorni na funkcijo svetlobe. Svetloba je zelo močan in pomemben dekorativni element.

6. Premajne preproge

Premajhne preproge so napaka, ki jih ljudje pogosto naredijo. Ko postavite vse pohištvo, uporabite maskirni trak, s katerim boste ustvarili vizijo preproge in še pred nakupom dobili občutek, kako veliko preprogo potrebujete. 

7. Našarjen prostor

Če bo v prostoru preveč barv in vzorcev, boste imeli občutek utesnjenosti, pa tudi oči bodo trpele. Obstaja razlika med eklektičnim stilom, ki združuje različno in navdušuje z nenavadnim, ter prostorom, ki je brez okusa našarjen. Meja je zelo tanka, občutek za estetiko in dobri nasveti pa bodo vedno rešili težavo.

 

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka