NASVET Dom & Vrt
7. 02. 2017 10:07:20

11 ELEGANTNIH REŠITEV ZA PRAZEN KOT V DOMU

1/1

Ko uredimo večji del doma, pogosto pustimo prazne kote, ker nimamo idej, kako bi jih uredili. Obstaja kar nekaj načinov, kako lahko izkoristimo ta prazen prostor. Prazen kot lahko zapolnite na mnogo ustvarjalnih načinov. Mi vam tokrat predstavljamo 11 naših najljubših načinov.

1. Uredite bralni kotiček

Vsak prazen kot lahko spremenite v bralni kotiček. Udoben stol in primerna svetilka - to je vse, kar potrebujete.

2. Postavite dekorativno talno svetilko

Če potrebujete v prostoru dodatno osvetlitev in dekoracijo, potem postavite v kot zanimivo talno svetilko. Svetilka je lahko visoka ali pa nizka. V slabo osvetljen kot lahko obesite tudi lestenec. V kot dnevne sobe lahko postavite svetilko, ki zavzame več prostora. Talno svetilko za hodnik pa izbirajte previdneje, da se ob prečkanju hodnika ne boste vsakokrat spotaknili ob njene noge.

3. Klubska mizica

V steklen kot lahko postavite talno svetilko, a v bližini sedežne garniture imate še eno možnost. V kot lahko postavite klubsko mizico in jo okrasite z namizno svetilko, rožo, fotografijo ..., vam najljubšimi predmeti. Sredi dneva ali v večernih urah bo mizica s svetilko poskrbela za ambientalni poudarek in vzdušje.

4. Postavite rastlino oz. več rastlin

V praznem kotu lahko vedno obesite nekaj manjših rastlin, ki bodo prinesle novo dimenzijo, teksturo in potreben odmerek zelenja, vendar bo dobro osvetljen kot še lepši, če boste vanj postavili eno samo veliko rastlino.

5. Obesite nekaj družinskih fotografij

Za oblikovanje galerije ne potrebujete ogromne stene. Fotografije lahko obesite na steno ali pa postavite na ozke poličke. Prednost slednjih je, da lahko ureditev kadarkoli spremenite in dopolnite.

6. Obesite viseči stol

Izpolnite sanje otrok in v prazen kot bivalnega prostora obesite viseči stol.

7. Sobica, ki ima samo dve steni

Prvo stanovanje ima pogosto eno samo spalnico. In ko se napove dojenček, v spalnici staršev dobi svoj kotiček. Čeprav otroški del sobe nima vseh sten, ampak samo kot, ga uredimo kot samostojen prostor z lastnim stilom.

8. Igralnica

V malce večjem kotu lahko uredite igralni kotiček. Dve steni bosta nudili zavetje, da se bo otrok počutil varno.

9. Knjižnica

Za vse knjižne navdušence je tale kotna omara, v katero je vključeno tudi delovno mesto, sanjska. Če nimate prav veliko knjig, je postavitev take omare nesmiselna, saj bi police lahko zapolnili zgolj s praholovci.

10. Pohištvo v kotu

Pohištvo v kotu zaradi svoje trikotne oblike ni ravno funkcionalno. Če pa najdete zelo zabaven kos, ki vas bo s svojo dekorativno geometrijsko podobo in barvami navdušil, ga vseeno postavite.

11. Z naravno svetlobo osvetljen jedilni kot

Če je kot dobro osvetljen, hkrati pa ima polne stene, lahko uredite jedilni kot z oblazinjeno klopjo. 
V steklen kot postavite okroglo mizo s stoli ali lahkotno dizajnersko klop Mell by Cor.

 

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka