NASVET Pohištvo
3. 02. 2017 10:40:30

KAKO OKRASITI DOM ZA VALENTINOVO

1/2
2/2

Valentinovo je s (prevelikimi) plišastimi medvedi, vrtnicami in bonbonierami precej kičast praznik. Mnenja in odnos do tega praznika prepuščamo vam, valentinovo pa je zabavna priložnost, kako prinesti nekaj rožnato-rdečih ali belo-črnih poudarkov ter ljubezni v dom sredi zime. To je praznik, ki je značilno klišejski, in sicer z elementi, ki izražajo valentivo temo: s srčki, z napisi, baloni … Da bi dosegli sodobno valentinovo okrasitev, zamenjajte tradicionalno rdečo in rožnato s črno-belo in kovinskimi poudarki. Dodatna prednost tega dekorja je, da je primeren še dolgo po 14. februarju. Ali boste gostili večerjo za prijatelje, pripravili intimen obrok za dva ali pa boste preživeli prijeten večer v pižami, tukaj je nekaj načinov, kako lahko dom za Valentinovo malce okrasite:

 

1. Umetniško delo

Če ste ljubitelj umetnosti, osvežite stene z novimi ali novo uokvirjenimi umetniškimi deli. Grafike so trenutno izjemno priljubljene. Najboljši del? Če bodo ti stenski okrasi preprosti in minimalistični, jih boste lahko na steni pustili tudi še po valentinovem. 

 

2. Izjave in svetlobni napisi

Ljubezenske izjave v okvirju in svetlobne napise lahko postavite samostojno ali ustvarite galerijsko steno. Tudi tovrstna dekoracija je primerna vse leto.

3. Dekorativne blazine

Resnično je lahko tako enostavno! Nekaj blazin v rdečih, rožnatih ali belo-črnih odtenkih dajo bivalnemu prostoru barvni poudarek in živahnost. Enobarvne, pike, črte, neobaročni vzorci … Lahko poiščete tudi blago in sami izdelate blazine.

 

4. Okraski, girlande iz papirja

Domu lahko dodate nekaj igrivosti in nežnosti s svečniki in papirnatimi girlandami oz. okraski iz papirja. Okraski iz papirja in svečniki so zelo primerni, da v izdelavo vključite tudi otroke. 

5. Cvetlični aranžmaji

V sredini meseca februarja že malce čutimo pomlad. Okrasite jedilno mizo s šopkom vrtnic, tulipanov ali drugega cvetja. Malce zelenja doda šopku organski in preprost videz. S kovinsko, kristalno ali keramično vazo geometrijskih oblik boste dodali enostavne, moderne podrobnosti. Uporabite manjši in nižji šopek kot osrednji aranžma na mizi ali večji šopek na kuhinjskem otoku.

6. Rdeča barva v domu

Rdeča barva je strastna barva, ki je lahko vse leto prisotna v vašem domu, pomembno pa je, da ne pretiravate s količinami.

 

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka