Komentarji

Pred 9 meseci

GORENJE grelnik vode TGRK80RNG (479160)

GORENJE grelnik vode TGRK80RNG (479160)

00000000000

Pred 3 leti

ARISTON grelnik vode ARKS 5 U POD

ARISTON grelnik vode ARKS 5 U POD

Ni podatka o potratnosti (A, A++?) moči in še kaj .

Pred 3 leti

GORENJE grelnik vode TEG 5 U

GORENJE grelnik vode TEG 5 U

Odsvetujem nakup Gorenje grelnikov vode zaradi zelo slabe kvalitete. Korozija na el.komponentah, pomanjkljivo sestavljanje..... Gorenje tiki ni več to kar je nekoč bilo...

NASVET Ogrevalna telesa
27. 01. 2017 13:00:46

NAREDI SAM, POSPRAVI, RECIKLIRAJ, OBNOVI!

1/1

Preprosti nasveti za obnovo in prihranke v letu 2017 se glasijo: naredi sam, pospravi, recikliraj, obnovi! Januar je tu in v mnogih delih sveta je prehladno, da bi za dlje časa zapustili hišo. Namesto da bi izbrali zimsko spanje v zaprtih prostorih, izkoristite najhladnejše mesece leta za prepotrebno notranjo prenovo. Ker je denarnica po božičnih in novoletnih praznikih prej tanka kot debela, smo v nadaljevanju pripravili štiri nasvete za prenovo z omejenimi stroški. Naredi sam, pospravi, recikliraj, obnovi naj bodo glavna načela, ki jih boste uporabljali tako v vsakodnevnem življenju kot tudi pri načrtovanju notranje prenove.

1. Pospravi: brez nereda in krame

Albert Hadley je nekoč dejal: "Ustvarjanje nekaj lepega za nekoga, ki je nemaren, nima smisla.'' Albert ima prav. Preden se lotite pravega dela in prenavljanja, se znebite nereda. Ali še bolje – uporabne, ohranjene reči prodajte. Kar so za vas smeti, je za nekoga drugega morda zaklad. Denar, ki ga boste zaslužili na tak način, bo mogoče financiral nasvete, ki sledijo.

2. Popravi in obnovi

Ko boste zbirali smeti na kup, bodite previdni, da ne boste zavrgli stvari, ki bi jih z malce ljubezni in pozornosti lahko uporabili še enkrat. Obnovljeni stari predmeti dodajo vsakemu prostoru značaj in globino ter ustvarijo prijeten ambient. Če boste preživeli kakšno popoldne ob ustvarjanju in prenavljanju, boste do teh predmetov ustvarili mnogo globlji in trajnejši odnos kot do kupljenih predmetov. Iz starih oblačil, pletenin lahko izdelate unikatne dekorativne blazine, iz starega regala igralno hišico ... Pogosto stvari potrebujejo le čiščenje z vodo in nov oplesk sveže barve ali novo tekstilno prevleko.

3. Recikliraj

Preprosto povedano, recikliranje je postopek izdelave novih stvari iz starih. Odslužene otroške stolčke lahko prenovite in jih pritrdite na steno kot polico, prenovite starine in jih vključite v sodoben ambient, v obnovljene lesene zabojčke pospravite otroške igrače, knjige …

Starine naredijo katerikoli ambient bolj zanimiv in mu dajo veliko značaja. Če imate sodoben dom, je lahko izziv, kako pomešati starinske predmete z ostalo notranjo opremo, pa čeprav obožujete videz starin. Bodite ustvarjalni že pri nakupu, predvsem pa pri postavitvi obnovljene starine v ambient. Več v članku Kako vključiti starine v sodobni ambient.

4. Poceni vitalnost v domu

Rastline prinesejo v interier prepotrebno vitalnost. Lončnice so cenejše od rezanega cvetja, pa še trajajo dlje časa. V dnevno sobo postavite večjo lončnico, ki bo zapolnila kot, prazno mesto, na okenski polici ali steni v kuhinji pa uredite zeliščni vrtiček.

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.