NASVET Dom & Vrt
7. 04. 2017 15:29:11

KAKO BAKER, MEDENINO, BRON VKLJUČITI V KOPALNICO

1/1

Oblikovalski trendi se spreminjajo, naslednji opaznejši trend v kopalnici pa so dodatki in armature toplih kovinskih odtenkov. Krom in nerjaveče jeklo sta potisnjena ob stran in v ospredje so prišli baker, zlato, medenina in bron.

 

Če te skrbi, kako najbolje vključiti te materiale v dizajn kopalnice, ne da bi ta postal preveč retro obarvan, ne skrbi. Preveri naslednje nasvete o tem, kako lahko z uporabo toplih kovin ustvariš elegantno estetiko, ki ti bo še dolgo časa všeč.

 

1. Izberi zlato barvo

Zamisel o uporabi zlate barve v kopalnici se morda zdi zastarela, vendar ta pogled v zadnjem času doživlja preporod, saj zlata barva prinaša dotik razkošja. Ključno za uporabo zlate barve v sodobnem kontekstu je osredotočanje na vrhunsko obliko. Izberi armaturo za umivalnik, tuš ali kopalno kad, vendar pri uporabi zlate barve nikar ne pozabi, da je manj več. Zlata barva naj bo samo poudarek in ne glavna sestavina.

 

Več informacij o kopalnici z zlatim umivalnikom preberi v članku Kovinski poudarki v kuhinji in dveh kopalnicah.

 

2. Izberi baker

Nekaj je na svetlobi, ki se odbija od bakra, zaradi česar je ta material še posebej privlačen. Zaradi tega razloga bo baker kmalu postal prva izbira za ustvarjanje kopalnice, ki bo privabljala poglede. Baker uporabi kot osrednjo točko v prostoru, na primer bakreno armaturo na kopalni kadi, še bolje pa je, če baker pomešaš z drugimi kovinami po načelu mešano, a ujemajoče. Ena od pozitivnih lastnosti bakra je dokaj enostavna nega. Baker večinoma potrebuje le toplo vodo, da iztrošeni sijaj armatur in svetilk ponovno zasveti. V primerih, ko oceniš, da bakreni predmet zahteva bolj temeljito čiščenje, dodaj topli vodi detergent za pomivanje posode.

 

3. Skrivnostna medenina

Medenina je moderna že leta in njena naravna vzdržljivost v kombinaciji s poliranim sijajem bo polepšala vsako kopalnico, še posebej, če medenino kombiniraš s temnimi barvami. Medenina pristaja tako sodobnim kot tudi tradicionalnim prostorom. Preden pa izbereš medeninaste kovinske dodatke in armature, naj te opozorimo na dejsto: medenina zahteva redno vzdrževanje sijaja. Najbolje je, da se držiš posebnih navodil proizvajalca glede vzdrževanja in rutinsko čiščenje izvajaš z dovoljenim čistilom.

 

 

4. Lahko tudi bron

Bron med slovenskimi kupci ni prav pogost, a če ti je tradicionalno blizu, je lahko zanimiva izbira za kopalnico, saj je za razliko od mnogih drugih kovin njegov videz boljši s starostjo. Uporaba in izpostavljenost tekočinam sčasoma ustvari edinstveno obarvanje, ki poglablja estetiko. Če si ljubitelj vintage znača in šarma, je bron prava izbira.

 

Katera kovina je najboljša za tvojo kopalnico?

 

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka