NASVET Dom & Vrt
20. 05. 2016 07:00:52

MODRA KUHINJA SPREMENI VZDUŠJE V DOMU

1/2
2/2

Vzdušje v prostoru lahko spremenimo z vključitvijo elementov v različnih barvah. Najboljše barvne palete so tiste, ki prihajajo iz narave. Te vključujejo nevtralne barve, belo, sivo, peščene in kremne barve v kombinaciji s svetlo modro, rumeno ali oranžno. Pomembno je, da izbereš različne odtenke, ki bodo kot celota ustvarili harmoničen in sproščujoč videz. Bodi drzen, izberi modro kuhinjo!

Barve imajo svoj pomen. Tople barve predstavljajo ljubezen, strast, veselje, blišč, bogastvo, plodnost in svetlobo, medtem ko hladne barve predstavljajo resnico, aristokracijo, lojalnost, velikodušnost, mir, upanje, nesmrtnost, pokoro in potrpežljivost. Pastelne barve predstavljajo krhkost, neodločnost, zmedenost, a tudi prefinjenost in ženstvenost.

V kuhinji je modra barva elegantna, poleg tega pa ima pomirjujoč učinek in povečuje koncentracijo. Ima zelo ugoden učinek na ljudi, ki kuhajo, in tudi tiste, ki zaužijejo pripravljeno hrano. Elegantna, sveža in moderna kuhinja z modrimi elementi je vedno v trendu. Oglej si spodnje primere in morda najdeš idejo, ki te bo še posebej navdušila!

Temno modra barva ima to sposobnost, da poveže različne stile, materiale (baker, marmor) in vzorčasto keramiko v celoto, pri tem pa upošteva tako moško kot ženstveno estetiko. Navdih: Barvne ideje za kuhinjo: naj vaša kuhinja zasije

Če te navdušujejo ujemajoči elementi, potem izberi kuhinjo in stensko barvo v istem odtenku modre barve, delovne površine pa naj ostanejo bele.

Če je tvoja bela kuhinja ohranjena, a potrebuješ spremembo, prepleskaj stene kuhinje v temno moder odtenek. Zagotavljamo ti, da boš v kuhinji v trenutku začutil nove vibracije.

Rustikalna kuhinja je idealno mesto, da vključiš modro barvo, saj jo lahko dopolniš z rustikalnim lesom. Če ti je pri srcu angleško podeželje, izberi temnejši odtenek modre barve. Če ti je pri srcu Provansa, pa izberi svetlejši odtenek modre, ki ima lahko že nekaj primesi vijolične barve.

Modri odtenki so hladni, a hkrati pomirjujoči, v prostoru pa naredijo izjemen vtis. Lahko prinesejo pomiritev, spomnijo na čudovite počitnice ... Odtenek je zelo primeren za kombiniranje z naravnim lesom ter ustvarjanje interierja v skandinavskem stilu ali obalnem stilu. Kuhinja, urejena v teh barvah, pogosto potrebuje nekaj vzorcev in vizualne zanimivosti, npr. vzorčasto keramiko, ter topline.  

Če ti je všeč modra barva, misel na modro kuhinjo pa je strašljiva, si pomagaj z LED-razsvetljavo, ki bo belo kuhinjo obarvala modro.

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka