NASVET Pohištvo
21. 04. 2016 07:00:11

KAKO VKLJUČITI ČRTE V SODOBNO OPREMLJEN DOM

1/2
2/2

Najnovejše kolekcije modnih oblikovalcev širom Evrope in ZDA so preplavile črte – velike, drzne črte, nežne črte in vse, kar je vmes. Kolekcije pohištva niso daleč stran za modnimi trendi. Če obožuješ črte in sodoben stil, je zdaj pravi čas, da dodaš nekaj črt v notranjo opremo. Okrasitev doma s črtami ni tako težka, kot misliš. Že samo nekaj črt vpliva na podobo interierja. Tukaj je nekaj načinov, kako lahko najnovejše trende z modnih stez vključiš v sodobno opremljen dom in vrt.

1. Napleskaj črte na stene

Če iščeš način, kako vključiti črtasti trend, potem so črte na stenah prava izbira. Vendar ne pretiravaj s črtami! Izberi glavno, osrednjo steno, na katero napleskaš črte, saj bi bil celoten prostor v črtah pretiran.

Navdih: Črte na steni ali tekstilu poživijo dnevno sobo

2. Dodaj črtaste blazine, brisače, črtasto posteljnino, črtasto posodo ...

Blazine, brisače, manjše posode so poceni in enostaven način, kako prinesti črte v prostor. Preizkusi različne kombinacije črt in barv ali izberi iste črtaste blazine na sedežni garnituri za čist in minimalističen videz.

3. Prekrij tla s črtami

Če imaš dom odprtega tlorisa, so črtaste preproge in črtaste talne obloge v manjšem prostoru odličen način, kako vključiti ta trend. Izberi preprogo kontrastnih tonov in barv. Z belo-črno kombinacijo ne moreš brcniti mimo.

4. Obesi črtaste zavese

Če pleskanje ali tapete nista primerna načina za tvoj dom, lahko dodaš črtaste zavese. S črtastimi zavesami od tal do stropa ustvariš iluzijo višjega stropa.

5. Ne pozabi na notranjo opremo

Dotik visoke mode in trendov lahko dosež s črtastim kosom pohištva v prostoru. Črtaste sedežne garniture, naslanjače, stolčke, mizice ali omare najdeš v številnih trgovinah.

6. Črtast vrtni tekstil

Črte povezujemo tudi z morjem, poletjem in morskim stilom, zato ne pozabi na vrtni tekstil, ki ga lahko odeneš v črte. Poišči navdih na naslednjih fotografijah:

Navdih:

Sestavili smo seznam sprememb, za katere predvidevamo, da bodo postale največji oblikovalski trendi leta 2016. Tukaj je pet ključnih oblikovalskih elementov oz. trendov v notranjem opremljanju za 2016.

 

Nasvet pripravil: Ambientdizajn.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka