Izpušni sistemi

Si želiš izboljšati zunanji videz svojega jeklenega konjička ali preprosto zamenjati poškodovan izpušni sistem? Se ti je pokvaril le določen del in želiš z minimalnimi stroški popraviti zadevo? Na voljo imaš veliko in še več različnih izdelkov, zato si že pred nakupom oglej pestro ponudbo različnih izpušnih sistemov in posameznih delov ter tako poskrbi za enostavnejšo odločitev.

Izbiraš lahko med proizvajalci Opel, Akrapovič, BMW, Honda, Seat in Suzuki, ki ponujajo celotne izpušne sisteme ter tudi posamezne dele. Med izpušnimi sistemi so na voljo prednji, vmesni, ekspanzijski in zadnji lonci, za tiste bolj zahtevne pa se najdejo tudi izpušni sistemi z gibljivo cevjo.

V ponudbi sta najpogostejša vmesni in zadnji lonec. Prvi zagotavlja primarno dušenje hrupa, njegov namen pa je širjenje plinov za znižanje njihovega tlaka in hitrosti. Drugi, znan tudi kot izpušni lonec, je kombinacija resonatorjev, v katerih se plini širijo in zvočni valovi dušijo. Najdeš lahko tudi katalizatorje, ki skrbijo predvsem za zmanjševanje izpusta škodljivih izpušnih plinov in služijo za bolj čisto in zdravo okolje.

Izpušni sistemi imajo primarno nalogo odvajanja plinov, zato so nezamenljiv del avtomobilske opreme, njihov namen pa je lahko tudi širše narave. Za tiste z bolj prefinjenim okusom za dizajn lahko pomenijo precej pomemben vizualni dodatek avtomobilu, spet drugim skomine povzroča zvok, ki ga proizvajajo, pripomorejo pa tudi k zmanjševanju onesnaževanja okolja ter pravilnemu delovanju motorja.

Pri nakupu moraš paziti predvsem, da se izpušni sistem ali njegov del ujema z znamko, modelom, letnikom in vrsto motorja tvojega avta.

preberi več
Nasveti 0
Izdelki dodani v primerjavo (1)
Za primerjavo ti manjka vsaj še 1 izdelek
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)Preberi nasvete

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.