Kontaktne leče

Nakup novih kontaktnih leč lahko zaradi obstoja veliko različnih vrst leč predstavlja pravo nočno moro. Če se tudi ti soočaš s podobnimi težavami, si lahko izbiro olajšaš tako, da pred nakupom pregledaš široko ponudbo kontaktnih leč različnih proizvajalcev in jih med seboj primerjaš.

Poznamo več vrst kontaktnih leč, in sicer jih glede na material delimo na trde, poltrde in mehke kontaktne leče. Glede na pogostost menjavanja razlikujemo 1-dnevne, 14-dnevne, mesečne, 3-mesečne, 6-mesečne leče in leče brez določene pogostosti menjave, glede na obliko ploskev pa sferične in torične leče. Poleg kontaktnih leč, ki so namenjene izboljšanju vida pri slabovidnih osebah, poznamo tudi barvne kozmetične leče, s pomočjo katerih lahko spremenimo barvo oči. Kombinacija obeh različic so kontaktne barvne leče, ki pa so običajno precej dražje.

Običajne kontaktne leče so glede na obliko ploskve sferične, torične leče pa so izdelane iz istega materiala, a se razlikujejo po obliki. Zasnovane so tako, da se v očesu ne obračajo ali rotirajo in tako zagotavljajo jasen vid. Torične leče imajo dve funkciji, in sicer so primerne za lajšanje težav pri kratkovidnosti in daljnovidnosti, poleg tega pa korigirajo tudi astigmatizem (očesno napako zaradi neenakomerne ukrivljenosti roženice ali leče).

Poleg izbire ustreznih kontaktnih leč, pri čemer je obvezen obisk okulista, je izredno pomembna tudi skrb za higieno in nego leče, sicer lahko pride do okužbe. V času, ko leč ne uporabljamo, jih je treba shranjevati v posebni tekočini, ki prepreči prenos tujkov, med vstavljanjem leče pa mora imeti uporabnik obvezno čiste roke.

preberi več
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

Ne odlašajte z obiskom optike, če opazite, da vam vid peša

Vid je prav gotovo eden izmed najbolj pomembnih čutil, zato je nujno, da za naše oči tudi dobro skrbimo ...

Nakup in vzdrževanje kontaktnih leč

Leče največkrat uporabljajo tisti, ki slabše vidijo, saj so odličen nadomestek za očala. Lahko pa jih ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 4 leti

JOHNSON&JOHNSON kontaktne leče ACUVUE OASYS

JOHNSON&JOHNSON kontaktne leče ACUVUE OASYS 6 leč

Tudi meni najbolj ustrezajo te, tudi cena ni napačna, čeprav se precej razlikuje med ponudniki. Najraje jih kupim tu http://optika-krstic.si/kontaktne-lece

Pred 4 leti

JOHNSON&JOHNSON kontaktne leče ACUVUE OASYS

JOHNSON&JOHNSON kontaktne leče ACUVUE OASYS 6 leč

Super leče! Naročila sem jih na moje-lece.si in jih dobila že naslednji dan.

Pred 6 leti

COOPER VISION kontaktne leče BIOFINITY, 6

COOPER VISION kontaktne leče BIOFINITY, 6 leč

Meni osebno te leče najbolj ustrezajo. Nimam problemov z rdečimi očmi in zelo enostavne so za dajat noter in ven. Z dnevnimi sem mela ful težav za jih dat v oko, s temi gre pa lepo. Zadovoljna.

Pred 6 leti

JOHNSON&JOHNSON kontaktne leče ACUVUE OASYS

JOHNSON&JOHNSON kontaktne leče ACUVUE OASYS 6 leč

Super leče, res praktično da so malo obarvane, da jih lažje pobereš iz tekočine. Tudi drugače mi tele najbolj ustrezajo, pa še fino je da zaščitijo oči pred soncem.

Pred 6 leti

ALCON kontaktne leče Air Optix Aqua 6

ALCON kontaktne leče Air Optix Aqua 6

Odlične leče, z njimi nimam problemov s pordelostjo oči in občutkom kot da bi me stalno nekaj greblo, kar se mi je dogajalo pri drugih. Pa še cel teden jih mam lahk noter brez problema, tako da priporočam!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba