Notna literatura

Se želiš naučiti mojstrovin, ki so nastale pod peresi različnih glasbenih velikanov? Kako drugače ti bo to uspelo kot z nakupom notne literature! Skozi stoletja so nastajale raznorazne skladbe, namenjene različnim izvedbam, danes pa ti je celotna zgodovina na voljo pred nosom. Še pred nakupom si oglej bogato izbiro skladb različnih glasbenikov in izberi tiste, ki so ti pisani na kožo.

Izbiraš lahko med notami za klaviature, brenkala, pihala, godala, tolkala, vokal in orkester.

Note za klavir so v osnovi napisane za igranje nanj, ponavadi pa notna literatura vsebuje tudi osnovne informacije not in akordov za ostale inštrumente. Najpomembnejši slavni skladatelji, ki so napisali kar precej notne literature, so Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach in Robert Schumann, nekatere njihove lažje skladbe pa so primerne tudi če nisi popoln profesionalec.

Med notno literaturo, namenjeno brenkalom, lahko najdeš tudi precej priročnikov in učbenikov, ki ti pomagajo osvojiti osnove igranja in s tem možnost ustvarjanja na višjem področju. Pri pihalih lahko izbiraš med notnimi zapisi za flavte, klarinete, saksofone, skratka vse najpomembnejše inštrumente iz te družine glasbil, tudi godala in tolkala pa ponujata širok nabor notne literature, ki ti zagotavlja ogromno preigranih ur.

Na voljo je tudi notna literatura za vokal, kjer pa moraš paziti, da izbereš skladbo, ki ustreza tvojemu glasu, čeprav seveda ni prepovedano izvajati niti pesmi, namenjene nasprotnemu spolu. Poraja se le vprašanje kakovosti izvedbe.

preberi več
Izdelki dodani v primerjavo (1)
Za primerjavo ti manjka vsaj še 1 izdelek
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.
Cena
MIN MAX

Filtriraj po znamki

Barva

Note za

Nakupovalni nasveti

Glasbena oprema za vsakega glasbenika

Glasbena oprema je nujno potrebna za vsakega, ki se želi kakorkoli ukvarjati z glasbo. Glasbena oprema ...

Izbira notne literature je odvisna od vašega znanja

Notna literatura, ki jo boste izbrali za igranje, je najbolj odvisna od vašega znanja in glasbenega okusa. ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 5 leti

DUROVE IN MOLOVE LESTVICE Z AKORDI IN PR

DUROVE IN MOLOVE LESTVICE Z AKORDI IN PR NOTE ZA klaviature

Dober priročnik, priporočam vse, ki se želite hitro naučiti igranja klavirja. Mene je ta inštrument vedno fasciniral, zato sem so kar pozno odločil, da ga tudi sam začnem igrat, in sem se s pomočjo tega priročnika pa manjše pomoči in nasvetov kolegice, ki igra že dalj časa naučil igrat čist korektno.

Pred 5 leti

DUROVE IN MOLOVE LESTVICE Z AKORDI IN PR

DUROVE IN MOLOVE LESTVICE Z AKORDI IN PR NOTE ZA klaviature

Sem dolgo časa igral klavir kar tako, in se nisem in nisem mogu naučit, pol sem si pa kupu razne priročnike in tut tegale in je šel napredek sunkovito gor. Če se vsaj mal ukvarjaš z glasbo se pomojem res splača tole kupt , ker se da zelo hitro naučit

Pred 5 leti

Virant Iršič: Zbirka skladbic za kljunasto

Virant Iršič: Zbirka skladbic za kljunasto flavto

Tu notri pa so res lepe pesmice, hčerka se uči kljunasto flavto in se mi zdi, da je pesmarica ravno prav uravnovešena za vse okuse, pa tudi hčerka uživa ob igranju na njih. Moram reči, da je dosedaj preigrala že celotno, doma pa se je kar ne naveličamo.

Pred 5 leti

ŠEGULA R. NOTE ZA KITARE MLADI KITARIST 1

ŠEGULA R. NOTE ZA KITARE MLADI KITARIST 1

Odličen priročnik, sem dvomil, da se mi bo uspelo tako dobro naučiti igrat kitaro samo s telim zvezčičom. Dobro te postopoma vodi čez trike in pasti in te nauči tako, da si tudi zapomniš, ne pa da čez dva tedna ne veš kako bi igral. Priporočam vsem mladim kitaristom.

Pred 8 leti

AVSENIK:IGRAJ KOT SLAVKO AVSENIK NOTE ZA

AVSENIK:IGRAJ KOT SLAVKO AVSENIK NOTE ZA klaviature

LOL := Za: všeč so mi vse avsenikove tudi sama že 4 lta igram klavirsko harmoniko in želim znati čim več avsenikovih skladb Proti: ni mi všeč da na spletu ni not za skladbe

več kot 5000 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)Preberi nasvete

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.