Studijska in snemalna oprema

Imaš snemalni studio in ga želiš nekoliko obnoviti? Tehnologija na tem področju zelo hitro napreduje, zato moraš v želji po čim konkurenčnejši opremi poskrbeti za pogoste posodobitve. Če želiš ostati v koraku s časom, si čim prej oglej celotno ponudbo različnih izdelkov in tako že pred nakupom poskrbi za enostavnejšo odločitev.

Oprema za studie obsega zelo širok pojem, na voljo pa ti je različna strojna, programska in tehnična oprema. Izbiraš lahko med mešalnimi mizami, zvočnimi karticami, studijskimi zvočniki, ojačevalniki, slušalkami, moduli, midi konzolami, kontrolerji, programi in digitalnimi snemalniki, pozabiti pa ne smemo niti na izolacijo.

Mešalna miza je naprava, s pomočjo katere lahko uravnavaš, mešaš in prilagajaš različne zvoke, s čimer ustvarjaš glasbo. Ustvarjenje slednje pa bi bilo v studiu nemogoče brez ustrezne zvočne kartice, ki na mehanski način podpira vso priklopljeno tehnologijo.

Studijski zvočniki se od denimo hišnih hi-fi zvočnikov razlikujejo v tem, da ne podpirajo prevelikih basov ali visokih tonov, zato so namenjeni predvsem prikazovanju napak v posnetem materialu. Na njih lahko oziroma moraš zvezati primeren ojačevalnik, saj obstajajo tudi taki, ki so namenjeni slušalkam. Te so v studiu zelo pomembne, zato je pametno kupiti udobne, z definiranimi basi in čistimi visokimi toni, predvsem pa odlično izolativne.

Modul je zelo uporabna multifunkcijska naprava, ki omogoča snemanje in predvajanje na določeni frekvenci. Ima več različnih vhodov, navadno za mikrofon in inštrumente, ter izhode za zvočnike. Tudi digitalni snemalnik je več kot dobrodošla oprema vsakega studia, saj z njim posnameš kar pač želiš.

Nikakor pa ne gre brez programske opreme, ki predstavlja nekakšne možgane vsakega studia in v resnici omogoča povezavo med vsemi komponentami, ki jih uporabljaš.

Izjema je morda edino izolacija, ki jo namestiš na stene ter vrata studia. Njena naloga je, da zaduši nezaželene zvoke, ki bi utegnili motiti snemanje.

Za čim boljšo kvaliteto studia je potrebna čim kvalitetnejša oprema in to je vsa filozofija, ki te vodi v nakup posameznih elementov.

preberi več
Izdelki dodani v primerjavo (1)
Za primerjavo ti manjka vsaj še 1 izdelek
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.
Cena
MIN MAX

Filtriraj po znamki

Barva

Vrsta opreme

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

Glasbena oprema za vsakega glasbenika

Glasbena oprema je nujno potrebna za vsakega, ki se želi kakorkoli ukvarjati z glasbo. Glasbena oprema ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 6 leti

ZOOM DIGITALNI snemalnik H1

ZOOM DIGITALNI snemalnik H1

Bi reku, da kr nujna oprema za vsakga glasbenika, drugač pa gre za napravo, ki prav pride tudi drugim. Je zelo dober za snemanje, da se ga zelo dobr nastavit, zvok ki ga pa zajame pa je običajno zelo dobr. Včasih je mogoč edin problem z nastavitvijo nivoja snemanja, ampak hitr najdep primernega

Pred 6 leti

ZOOM prenosni snemalnik H4N

ZOOM prenosni snemalnik H4N

Zelo dober prenosni snemalnik, pogosto ga vzamemo s sabo, ko gremo na kakšne majhne koncerte in se potem posnamemo, da slišimo kako zveni. Kakovost posnetka je več kot dobra, včasih le pride kakšen šum ali pa kako hreščanje, če je snemalnik preblizu glasnega inštrumenta.

1210 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2019 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
 • Jeftinije.hr
 • Idealno.rs
 • Idealno.ba