Pihala

Kupuješ novo pihalo, s katerim lahko v vsakem trenutku poskrbiš za spokojnost in prijeten občutek v tvoji okolici? Z nekaj truda se lahko igranja na pihala nauči vsak, saj za to ni nikoli prepozno! Pred nakupom si oglej celotno ponudbo različnih glasbil in tako poskrbi za enostavnejšo odločitev.

Na voljo so najpogostejši instrumenti iz družine pihal, in sicer flavta, klarinet in saksofon, najdeš pa tudi druge, manj razširjene modele.

Flavta velja za eno izmed prvih glasbil, ki jih je izumil človek. Do danes se je razvilo in ohranilo več različnih vrst, denimo mala flavta, kljunasta flavta, prečna flavta, altovska flavta in altovska flavta, ki pa je zelo redka. Lahko je plastična, lesena ali kovinska, predvsem slednja pa je namenjena profesionalni uporabi. Uveljavila se je kot solistični in tudi orkestrski inštrument.

Klarinet je precej mlajše glasbilo, ki je povečini zgrajeno iz ebenovine (trdi afriški les), na svoji površini pa ima zaklopke, ki s pokrivanjem luknjic omogočajo igranje različnih tonov. Zvok ustvariš s pomočjo jezička, ki med igranjem vibrira.

Najdeš lahko tudi številne saksofone, ki so v osnovi sestavljeni iz treh delov: ustnika z jezičkom, vratu in telesa z zaklopkami. Poznamo več različnih vrst, v splošnem pa sta najpogosteje uporabljena altovski in tenorski saksofon.

Poleg naštetih najdeš še številne druga, manj znana pihala, ki si jih natančno oglej v ponudbi. Pri nakupu pa upoštevaj predvsem svoj okus, saj našteti inštrumenti proizvajajo zelo različne melodije, ti pa se odloči, katera ti je najljubša.

preberi več
Izdelki dodani v primerjavo (1)
Za primerjavo ti manjka vsaj še 1 izdelek
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

Igranje in nakup glasbil

Glasbila in glasbena oprema je na voljo v različnih glasbenih trgovinah, ogromno pa je tudi ponudbe rabljenih ...

Pihala

Odločitev za nakup pihala zahteva nekaj priprave in znanja, saj so inštrumenti kot je flavta, klarinet ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 5 leti

MOECK 1023 sopranska kljunasta flavta

MOECK 1023 sopranska kljunasta flavta

Odlična kakovost, všeč mi je ker je lesena, pogost jo nosim s sabo sploh v naravo, kjer se mi zdi da izjemno lepo paše v ambient. Ko sem bil mlajši sem jo igral tud v glasbeni šoli, zato lahko rečem tud, da daje izjemno melodične zvoke.

Pred 8 leti

MOECK blok flavta M 1021 PLAST. BAROK

MOECK blok flavta M 1021 PLAST. BAROK

ZELO DOBRA

766 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.