Tonerji

Gotovo nočeš, da ti zmanjka barve ravno med tiskanjem zelo pomembnih dokumentov! Nakup tonerja za laserske tiskalnike zaradi svoje velikosti in dolgotrajnosti povsem minimalizira možnost, da ti zmanjka barve za tisk.

Pred nakupom se dobro pozanimaj o modelu svojega tiskalnika in preglej raznoliko ponudbo na trgu, kjer kar mrgoli proizvajalcev.

V kategoriji Tonerji so med najbolj priljubljenimi znamkami InkPrint, Xerox, HP, Lexmark in Canon, odločaš pa se lahko med črnim ali barvnim tonerjem. Z enim črnim tonerjem lahko natisneš približno 2000 strani in več, z barvnim malenkost manj. Njegova življenjska doba (oziroma rok trajanja) je skoraj neomejena, saj lahko en zdrži tudi nekaj let, paziti je potrebno le, da ni na vlažnem mestu, saj se prah v tem primeru sprime skupaj. Pred vstavitvijo v tiskalnik ga je zato najprej potrebno dobro pretresti.

Poenostavljeno lahko tonerje imenujemo kar velike kartuše. Med njimi je namreč največja razlika v tem, da so tonerji namenjeni bolj zmogljivim tiskalnikom in uporabnikom, ki tiskajo v večjih količinah. Uporabljajo se za tiskanje z laserskimi tiskalniki; nakup tiskalnikov, ki delujejo na tonerje, pa je priporočljiv le za uporabnike, ki zelo veliko tiskajo in fotokopirajo. Izbiraš lahko med originalnimi in kompatibilnimi tonerji..

Kako deluje toner? Laserski tiskalnik barvni prah na papir zapeče s pomočjo laserja, prah pa je shranjen v posebni kartuši, tonerju. Uporabljajo se predvsem v poslovnem svetu, saj v gospodinjstvih ne tiskamo tolikšnega števila strani. Pomembna lastnost tonerjev je, da jih lahko obnavljamo (ponovno natresemo barvni prah v kartušo), kvaliteta tiska pa se ob tem bistveno ne zmanjša, saj je garancija tonerjev v veliki večini časovno neomejena.

preberi več
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.
Cena
MIN MAX

Znamka

Originalen / kompatibilen toner

Za printerje

Barva

Za model printerja

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

Tonerji so nujen del opreme vsakega tiskalnika

Tonerji in kartuše so nujen del opreme vsakega tiskalnika, saj brez njih ne moremo tiskati, saj je v ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 6 leti

XEROX toner 106R02182

XEROX toner 106R02182

izjemno dolgo zdrži..ugotovil sem da se bolj splača kupovat tale toner za 2200 strani, kot tistega za 1000, tako cenovno kot glede pogostosti menjave. so pa kar razlike v cenah med različnimi trgovinami..

Pred 6 leti

XEROX toner 106R02180

XEROX toner 106R02180

Predvsem mi je všeč cena tega tonerja, ker sem pričakovala višjo, ker včasih so bili tonerji res dragi, ta se mi pa zdi sprejemljiva oziroma celo poceni in sem zadovoljna z njo. Zdrži zelo dolgo, kako se ga menja pa ne vem, ker to delajo drugi.

Pred 6 leti

SAMSUNG toner CLT-K4072S original, črn

SAMSUNG toner CLT-K4072S original, črn

Toner sem zamenjala sama brez težav in sem bila kar ponosna nase, ker sem bila vedno prepričana da je to zelo zapleteno. Cena se mi ne zdi pretirana, saj zdrži dolgo oziroma lahko z njim natisneš ogromno listov. Od kar imam tiskalnik sem ga menjala le enkrat, tako da bi rekla, da se vsekakor splača kupiti.

Pred 6 leti

SAMSUNG toner ML2160/62 (MLT-D101S/ELS),

SAMSUNG toner ML2160/62 (MLT-D101S/ELS), črn

Tale toner sem pa do sedaj mogla menat točno samo enkrat, ker sicer zdrži pa res dolgo in sploh ni drag. Prej sem imela en printer, kjer sem dala velik več za kartuše pa še mn so zdržale, tako da sem s temle res zadovolna.

2 izdelka
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
 • Jeftinije.hr
 • Idealno.rs
 • Idealno.ba