Hladilniki

(634 izdelkov)

Ne veš, če je treba kupiti nov hladilnik? Najsi je tvoj stari hladilnik glasen kot traktor, porabi tako veliko elektrike da vam je še JEK ne more dovolj sprovesti, ali pa je star, rumen in zamazan kot avstrijski krajcar - tukaj si z razlogom. 

Tukaj izveš vse osnovne informacije o hladilnikih, dodatno pa lahko prebereš še svetovalne vsebine in vodiče, ki smo jih pripravili posebej zate na središču vsebin o hladilnikih. Tam izveš dodatne informacije o čiščenju hladilnikov, odpravljanju enostavnih napak in enostavne vodiče po blagovnih znamkah hladilnikov.

Vse o hladilnikih

Na ceneje.si ti bomo pomagali najti najustreznejši model hladilnika. Samo tukaj namreč lahko najdeš izbrani model hladilnika po najugodnejši ceniKako? Zate smo za rokav pocukali (skoraj) vse prodajalce hladilnikov v Sloveniji in tako zbrali največji nabor ponudb različnih modelov zate. Zakaj hoditi peš od trgovine do trgovine, ali pa mrzlično iskati po spletni strani vsake trgovine posebej. Najdi hladilnik, izberi ponudbo na izbranem modelu hladilnika, obišči spletno trgovino in ohladi svoja živila kot pritiče sodobnemu človeku.  

Tako bodo tvoja živila dlje sveža, ustavil_a boš razmnoževanje bakterij in poskrbel za zdravo prehrano v gospodinjstvu.

Na kratko se ustavimo najprej pri vrstah hladilnikov.

Katere vrste hladilnikov obstajajo?

V grobem hladilnike razdelimo na sledeče vrste:

Hladilnik z zamrzovalnikom ali brez zamrzovalnika

Prva stvar, ki jo moraš vedeti je ali potrebuješ hladilnik, ki ima tudi zamrzovalni del ali ne. Če imaš v lasti ločeno zamrzovalno skrinjo ali zamrzovalno omaro, potem ni potrebe za kombiniranim hladilnikom

Prostostoječi hladilnik

Hladilnik, ki stoji samostojno in ni sestavni del pohištva kot so vgradni hladilniki. Na ta način lahko spreminjaš lokacijo hladilnika brez kakršnihkoli težav. Želiš prestaviti hladilnik na drugi konec kuhinje? Ni problema, samo prestavi ga, namesti sprednje nastavljive nožice in to je to. Ponavadi ima vgrajen zamrzovalnik na spodnjem delu. Cenovno so bolj ugodni, imajo večjo prostornino, a po drugi strani imajo krajšo življenjsko dobo.

 

Prostostoječi hladilnik

Vgradni hladilnik

Kaj pomeni vgradni hladilnik? Vgradni hladilnik, ki ga vgradimo v pohištvo oziroma hladilnik, katerega zunanje ogrodje je kuhinjski element. Prednost je ta, da se vgradni hladilnik zlije s preostankom kuhinje. Prednost je prav tako popravljivost. Ravno zaradi narave postavitve teh hladilnikov se proizvajalci trudijo omogočiti boljšo popravljivost. Lažjo popravljivost dosežejo s postavitvijo zračenja v sprednji del (s tem se toplota ne nabira zadaj ob steni). Prav tako je kompresor ponavadi zgoraj ali spredaj, kar olajša popravljivost. Ravno zaradi narave kuhinj kot pohištva so vgradni hladilniki narejeni tako, da trajajo dlje. Slabost je to, da je postavitev vgradnega hladilnika potem fiksna in je ni možno spreminjati. Prav tako so ponavadi dražji. Imajo tudi manj prostora, ker so omejeni na globino in višino kuhinjskega pulta. 

Vgradni hladilnik

 

Ameriški hladilnik

Ameriški hladilnik je vrsta prostostoječega hladilnika z zamrzovalnikom, ki ima dve vratni krili in ponavadi še vgrajen ledomat. Prednost je predvsem večja prostornina in več funkcij. Posebej je primeren za večje družine.

Ameriški hladilnik

 

Podpultni hladilnik

Manjši hladilnik, ki je skoraj izključno brez zamrzovalnega dela. Posebej primeren za študenske sobe, počitniške hiše, počitniške prikolice in samske domove, kjer je prostorska stiska velika. 

Podpultni hladilnik

 

Retro hladilnik

Retro hladilniki spominjajo na izgled hladilnikov iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja. Pri nas je bila najbolj znana Pininfarina kolekcija Gorenje hladilnikov, najpogostejša izbira ljubiteljev retro dizajna danes so pa Smeg in Klarstein hladilniki.

 

Retro hladilnik

 

Več o vrstah hladilnikov si lahko prebereš v vodiču za izbiro hladilnika.

Kako velik hladilnik potrebujem?

Potrebuješ 60-80 litrov prostornine hladilnika na osebo.

Katere funkcije hladilnikov so najbolj koristne?

Najbolj koristne funkcije hladilnika so NoFrost za zmanjšanje kondenza v hladilniku, CoolRoom, CustomFlex, 360 Cooling in druge.

Kako izbrati hladilnik? Dodatno branje za lažjo izbiro pravega hladilnika

Pri izbiri hladilnika moraš biti pozoren na nekaj različnih stvari. Kakšno vrsto hladilnika sploh potrebuješ, kolikšno prostornino mora imeti, kakšna je energijska varčnost in seveda, kako se bo estetsko vklopil v tvojo kuhinjo.

Tukaj smo zato, da ti pomagamo do novega hladilnika, zato si le preberi tudi naslednje prispevke, s katerimi bo odločitev sigurno lažja. S pregledom teh člankov sigurno izveš vse o hladilnikih.

 1. Kateri hladilnik kupiti - tekst s tehničnimi podrobnostmi, na katere je treba biti pozoren pri izbiri hladilnika (velikost hladilnika, tehnične specifikacije in podobno).
 2. Čiščenje hladilnika - nekaj nasvetov za efektivno in zdravju prijazno čiščenje hladilnika
 3. Led v hladilniku - kako ga odpraviti? - Nekaj nasvetov za odpravljanje ledu in kondenza z zadnje stene hladilnika
 4. Klasični ali ameriški hladilnik - primerjava klasičnega in ameriškega hladilnika

Vse članke bomo redno posodabljali. Najdeš jih tudi s klikom na našo kolekcijo prispevkov o hladilnikih

 

Dodaten nasvet:

Če želiš najti najcenejše hladilnike večine slovenskih prodajalcev, jih na strani filtriraj po najnižji ceni. V vsakem primeru bo hladilnik dober za uporabo, a z nižjo ceno žrtvuješ predvsem dizajn in vzdržljivost. Prav tako imajo dražji hladilniki bolj sofisticirane tehnologije, ki poleg učinkovitejšega hlajenja poskrbijo za večjo higieno  s tem, da preprečujejo razvoj bakterij v hladilniku.

Pokaži več
634 izdelkov
Razvrsti:
 • Priljubljenost
 • Cena (najnižja naprej)
 • Cena (najvišja naprej)
 • Št. trgovin
 • Popust (najvišji naprej)
 • Naziv izdelka (A - Z)
 • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka