Štedilniki

(493 izdelkov)

Če opremljaš kuhinjo in razmišljaš o nakupu štedilnika, si na pravi spletni strani. Na Ceneje.si lahko pregledaš ponudbo različnih modelov in primerjaš cene različnih ponudnikov. S tem si zagotoviš najugodnejši nakup najboljšega štedilnika zate. Za lažjo izbiro med različnimi modeli štedilnikov preberi spodnji opis.

Ko govorimo o štedilniku, imamo v mislih gospodinjski aparat, ki združuje funkciji pečenja in kuhanja. Predstavljaj si združeni pečico in kuhalno ploščo. Nakup štedilnika ponuja torej možnost nakupa enega gospodinjskega aparata namesto dveh. Da bi štedilniki zadovoljili potrebam čim več kupcev, jih izdelujejo v različnih dimenzijah. Višina in globina sta običajno standardni (v = 85 cm, g = 60 cm), širine pa so različne. Variirajo vse od 30 centimetrov do 60 centimetrov, najbolj standardni pa sta širini 50 in 60 centimetrov.

Večina štedilnikov ima električno pečico, kuhalne plošče pa so lahko zelo različne. Poznamo štedilnike z električnimi, plinskimi, indukcijskimi, steklokeramičnimi in kombiniranimi električno–plinskimi kuhalnimi ploščami. Tiste s plinskimi kuhalnimi ploščami lahko priključimo na plinovod ali pa na jeklenko. Za uporabo v kampih ali na vikendih, kjer obstajajo težave z dobavo elektrike, so na voljo tudi štedilniki s pečico, ki prav tako deluje na plin.

Pri nakupu štedilnika preveri tudi ali ima štedilnik vse lastnosti, ki jih potrebuješ za kuhanje in pečenje. Ventilatorske pečice so že skoraj standard in so zelo uporabne za pečenje pri nižjih temperaturah. Vedno bolj postajajo standardni štedilniki, ki imajo na pečicah nameščena vrata, ki se na zunanji strani ne segrevajo in se zato ne moremo opeči, če se jih ponesreči dotaknemo. To je funkcija, ki še posebej pride prav v gospodinjstvih z majhnimi otroki. Za taka gospodinjstva so uporabni tudi štedilniki s potopnimi gumbi, ki onemogočajo otrokom, da bi jih ponesreči prižgali in taki štedilniki, ki imajo možnost zaklepa pečice. To seveda ne pomeni, da je pečica opremljena s ključavnico in ključem, temveč je na vratcih pečice vzvod, ki ga je potrebno premakniti, da se vratca lahko odprejo Ker je za to potrebno nekaj spretnosti, majhni otroci tega ne zmorejo in za njih ostanejo vratca varno zaprta.

Ne tako nujni a vseeno uporabni funkciji, ki olajšujeta rokovanje s pečico, sta nastavljiv čas pečenja in piroliza. S prvo funkcijo lahko nastavimo zamaknjen vklop pa tudi izklop pečice. To pomeni, da lahko pred odhodom v službo pečico nastaviš tako, da bo začela peči ob določeni uri in se potem sama tudi ugasnila. Tako lahko prideš domov na ravno pripravljeno kosilo brez skrbi, da bi se jed ali celo stanovanje zažgala, če bi prišlo do zamude. Piroliza pa je funkcija samočiščenja pečice. Ob vklopu te funkcije se pečica segreje na zelo visoko temperaturo (okoli 500 stopinj Celzija) in vsa umazanija v pečici se spremeni v pepel, ki ga po končani pirolizi z lahkoto odstraniš iz pečice.

Ker skrb za okolje danes ni več samo stvar osebnega prepričanja, ampak je postala že naša kolektivna odgovornost, ob nakupu štedilnika preveri tudi energijski razred, v katerega spada tvoj izbrani model. Štedilniki so razvrščeni v energijske razrede od A do G, pri čemer je energijski razred A najvarčnejši, energijski razred G pa najmanj varčen. Zato vedno izbiraj tiste, ki so v energijskem razredu A. Tako si po izbiri najugodnejše ponudbe na Ceneje.si zagotoviš nižje stroške z računom za elektriko tudi v prihodnje.

Štedilniki v akciji

Če te zanima samo akcijska ponudba štedilnikov si oglej našo stran posvečeno štedilnikom v akciji. Stran se redno posodablja, zato si jo lahko tudi označiš.

Pokaži več
493 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka