Lepilni trakovi

Lepila so eden izmed najstarejših pripomočkov za pritrjevanje raznovrstnih stvari. Nepogrešljivi so v vsaki šolski torbi in peresnici, prav tako pa se pojavijo v skoraj vsakem mojstrskem predalniku, torbi ali zaboju delavniškega orodja. Zaradi svoje vsestranskosti po lepilu posegamo praktično v vsakem prostoru za raznovrstne predmete. Še toliko bolj poznani in vsestransko uporabni pa so lepilni trakovi. Med lepilne trakove se uvrščajo sprijemalni trak s pasom in mehkim delom, pa sprijemalni lepilni trak z ježkom, kot tudi klasični lepilni trakovi, namenjeni zaščiti pri pleskanju, barvanju, lepljenju in delu s papirjem ali s kartonom.

Pri lepilnih trakovih se lahko poslužuješ različnih debelin, pri tem pa upoštevaj njihovo namembnost, torej vrsto uporabe. Kot omenjeno s trakovi lahko zaščitiš prostore, tla, okna, polkna in podobno, tako pri pleskarskih opravilih, lahko pa tudi v avtoličarstvu, pa v zaprtih prostorih in tako dalje. Med izbiranjem upoštevaj kakovostne trakove, ki bodo zagotavljali masivnost in dobro obstojnost, a ob tem naj vendarle ne puščajo sledi oziroma ostanke lepila. Pred dokončnim dejanjem na blagajni upoštevaj še potrebno količino, ki jo prilagajaj dimenzijam prostorov, stvari, ki jih želiš zlepiti, oblepiti oziroma zaščititi, poleg tega pa pozornost usmerjaj tudi na že omenjena debelino in dober oprijem ter enostavnost uporabe.

Za ultra trpežnost, moč in kar se da najboljši oprijem pa poskrbijo dvostranski lepilni trakovi. Ti zaradi svoje močne obojestranskosti zagotavljajo še dodatno lepljivost, trpežnost in lahkotnost uporabe. Nadaljnje sicer upoštevaj še lokacijo njihove uporabe. Namreč nekateri lepilni trak je s svojo trpežnostjo in materialom primeren tako za notranje kot tudi zunanje prostore, spet drugi pa se lahko z okoljskimi, zunanjimi vplivi zmočijo in uničijo. H kriterijem za primarno nakupno odločanje lepilnega traku prištevaj še njegovo vzdržljivost: tako kilogramsko, kot tudi površinsko ter odpornost, na denimo UV svetlobo, vodo in podobno.

Naj bo lepilni trak tvoj vedno priročni spremljevalec, ki bo stvari in predmete zlepil, zaščitil in/ali popravil, še preden se bodo dokončno obrabile ali uničile.

preberi več
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.
302 izdelka
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
 • Jeftinije.hr
 • Idealno.rs
 • Idealno.ba