Barve

Je v tvoje domovanje zopet prišel čas za pleskanje prostorov? Imaš raje barvitost in s tem popestritev domovanja ali prisegaš na belo klasiko ter s tem optično večanje posameznih delov hiše ali stanovanja? Kakor koli že, se najbrž zavedaš, da je pleskanje in barvanje eno izmed najpogostejših hišnih opravil za vzdrževanje lepega in urejenega doma. Zato premisli in preveri, kakšno barvo potrebuješ za naslednje pleskanje prostorov ali barvanje pohištvenih kosov.

Pri barvah te naj primarno vodijo okusi, želje in preference po barvitosti, usklajenosti in brezhibni urejenosti tvojega doma oziroma njegove okolice. Kot omenjeno z njimi lahko pleskaš stene, tako urejaš prostore in kotičke, lahko pa s sicer nekoliko drugačnimi barvami preurediš tudi stare omare, police, regale ali predalnike ter jim podaš novo preobleko. Prepleskaš oziroma prebarvaš lahko tudi druge površine in materiale. Zatorej v prvi vrsti med barvami preveri, za kaj oziroma v kakšen namen se uporabljajo. Upoštevaj namreč dejstvo, da se barve za kovino razlikujejo od tiste za les in stene. Prav tako za zunanje prostore oziroma ute, vrtne ograje in podobno potrebuješ veliko obstojnejše barve, saj so in bodo izpostavljene vremenskim in okoljskim vplivom.

Ko sta vrsta in namen uporabe barve izbrana, se osredotočaj na količino. Slednjo natančno določi, predvsem v primeru, ko izbiraš različne odtenke in je za to potrebno mešanje več vrst osnovnih barv. Preglej oznake zaščite proti plesni, hkrati pa se vprašaj, ali je visoko prekrivna. Kakovostnejše barve so pokrivne v manjših nanosih, zatorej je tudi potrebna količina barve nekoliko manjša. Pri barvah sicer upoštevaj še propustnost ter odpornost ter blokiranje raznovrstnih madežev, kot so denimo nikotin, vino, olje, vodene barvice in podobno.

Z barvami se lahko igraš na tisoč in en način, zato svoji kreativnosti pusti prosto pot. A preden se dokončno lotiš pleskanja in barvanja, prebrskaj po spletni strani ceneje.si ter za svoje elemente, pohištvene kose in prostore izberi sebi najlepšo barvo ali odtenek, ki bo tako prostore kot tudi predmete popestrila in ovila v najlepše preobleke.

preberi več
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

Svet na tapeti: zemljevidi kot dekoracija sten

Z zemljevidom na steni lahko pokažete svojo potovalno zgodovino, ohranjate spomin na najljubše mesto, ...

Vodoodporne tapete za kopalnico

Uporaba tapet ni več omejena zgolj na suhe prostore! Naslednje vodoodporne tapete so primerne za vlažne ...

Plesen. 4 znaki, ob katerih morate nujno ukrepati!

Plesen je ena od strašnih resničnosti življenja v hiši. Ne glede na to, kako nov ali čist je dom, vedno ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete
734 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
 • Jeftinije.hr
 • Idealno.rs
 • Idealno.ba