Jedilne mize

Izmed vseh delov pohištva, ki krasijo tvojo kuhinjo, je jedilna miza zagotovo ena najpomembnejših kosov. Dandanes lahko izbiramo med številnimi jedilnimi mizami, pri tem pa se je seveda potrebno prilagajati velikost prostora, kamor jo bomo postavili. Upoštevati moramo, da so stanovanja različnih velikosti, prav tako pa tudi kuhinje, ki so v nekaterih primerih kombinirane z jedilnico. Ravno takšna kombinacija lahko ponudi več ali manj prostora, s tem pa omeji in oteži izbiro primerne jedilne mize. Da pa bo izbira kar se da najlažja in najenostavnejša, pobrskaj po spletni strani ceneje.si.

Velikost jedilne mize je običajno prvi in najpomembnejši atribut, ki ga je potrebno upoštevati pri nakupu nove. Na voljo imaš veliko izbiro, odločaš pa se lahko med fiksnimi in raztegljivimi jedilnimi mizami. V določenih primerih je zaradi pomanjkanja prostora in potrebe po večji mizi najboljše, da izbereš ravno raztegljivo. Te so namreč odlične, kadar je tvoja družina sestavljena iz več družinskih članov, ali pa na vratih velikokrat presenetijo nepričakovani gostje. Raztegljiva jedilna miza bo v majhni kuhinji prav tako porabila manj prostora, hkrati pa bo po potrebi povečala jedilno površino, ki je potrebna, da za mizo lahko posedeš vse.

Poleg velikosti je potrebno glede na prostor, ki ga imaš na voljo, izbrati tudi obliko mize. Prav slednja bo tvoji kuhinji oziroma jedilnici dodala estetski videz in s tem prispevala k celostni podobi kuhinjskega oziroma jedilnega dela tvojega doma. Raztegljive jedilne mize so običajno pravokotne oblike, poleg njih pa so na voljo tudi druge, kot so ovalne in okrogle. Poleg oblike jedilnih površin lahko izbereš tudi med jedilnimi mizami s sredinskim stebrom (različnih oblik) ali med klasično mizo s štirimi nogami, prav tako različnih oblik in dimenzij. Da pa bo tvoja jedilna miza še bolj praktična in prilagodljiva, izberi dvižno, s katero lahko še dodatno izkoristiš prostor. Predvsem v tujini so dvižne mize vse bolj priljubljene, saj so ob njenih neuporabah pospravljene kar na steni. Ko pa želiš svojo druščino posesti k pijači in jedači, le povlečeš za izdolbene dele in že je pripravljena za svojo uporabo.

preberi več
Nasveti 0
Izdelki dodani v primerjavo (1)
Za primerjavo ti manjka vsaj še 1 izdelek
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.
804 izdelki
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2019 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
 • Jeftinije.hr
 • Idealno.rs
 • Idealno.ba