Stropna svetila

Ker so stropna svetila prisotna v vsakem domu, je izbira na tem področju res velika. Različni modeli se med seboj razlikujejo po namembnosti, obliki in načinu delovanja, vse pa lahko najdeš na Ceneje.si.

V grobem se stropna svetila delijo na vgradna in na običajne nadometne stropne svetilke. Ko se odločaš za stropno svetilko, torej premisli, katera bi se lepše prilegala tvojemu stanovanju. Zavedati se moraš tudi, da je za vgradnjo vgradnih svetilk potrebnega nekoliko več znanja in dela. Običajno moraš za to nekoliko znižati strop, da lahko vgradiš svetilko. Najpametneje je, da za takšno delo najameš izkušenega mojstra.

Nadometne stropne svetilke so veliko primernejše za domače mojstre. In čeprav imamo vsi v spominu dolgočasne pisarniške ali šolske stropne svetilke, je danes na tržišču možno najti tudi take, ki so zelo zanimivih oblik in bodo prostor, ki ga osvetljujejo, tudi zelo polepšale. Na srečo je oblikovanje stropnih svetil v zadnjem času zelo napredovalo in brez dvoma lahko najdeš takšno obliko, ki bo ustrezala tvoji oblikovalski viziji.

Za stropno svetilko se je smiselno odločiti predvsem v prostorih z nizkim stropom, v prostorih, kjer se veliko premikamo, kot so na primer hodniki, in v tesnih prostorih, kot so shrambe, kopalnice, stranišča... Lahko pa jih dodamo tudi v prostore, kjer je za osvetlitev že poskrbljeno, a ta ne zadošča. Če imaš na primer v dnevni sobi že eno veliko visečo svetilko sredi sobe, koti pa niso dovolj osvetljeni, lahko dodaš še kakšno čim manj opazno stropno svetilko, ki ne bo kradla pozornosti velikemu lestencu. V takih primerih je še najpametneje, da se odločiš za vgradne svetilke, ki so lahko čisto neopazne, kadar niso prižgane – seveda, če imaš to možnost.

Pri namestitvi vgradnih svetilk pazi, da ne pretiravaš z njihovim številom. Čeprav so običajno zelo majhne, pa je njihova svetilnost odvisna od vrste žarnice, ki je lahko tudi zelo močna. Prav tako upoštevaj nasvet, da ni ravno najbolj prijetno, če je svetilka nameščena tik nad vrati. Nikomur ni všeč, če ga nekaj zaslepi že takoj ob vstopu v prostor.

preberi več
Nasveti 0
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.

Ne spreglej

več kot 5000 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
 • Jeftinije.hr
 • Idealno.rs
 • Idealno.ba