Aparati za vakuumiranje in dodatki

(337 izdelkov)

Aparat za vakuumiranje je nepogrešljiva naprava v vsakem gospodinjstvu, v katerem se izdeluje veliko suhomesnatih izdelkov ter shranjuje veliko vrtnih pridelkov in drugih živil, ki najdlje ostanejo sveža, če so vakuumsko zapakirana. V nasprotju s splošnim prepričanjem, je takšen način shranjevanja primeren tudi za jedi, ki vsebujejo tekočino, kot je na primer surovo meso.

Vsi aparati za vakuumiranje so opremljeni s folijo za varjenje in z vrečkami, za nekatere pa lahko dokupiš tudi set posod za vakuumiranje. Večina aparatov za vakuumiranje dobro deluje le s folijami in vrečkami, ki so specifične prav za aparate določenega proizvajalca. Običajne plastične vrečke in folije so običajno pretanke in se preveč stopijo pri varjenju. Zelo priročne so tudi posode za vakuumiranje, ki jih lahko dobiš poleg nekaterih aparatov, ali pa jih dokupiš. V tako posodo lahko shraniš nariban sir, napol pojedeno sadje ali zelenjavo, piškote,… Ob nekaterih modelih aparatov za vakuumiranje dobiš v setu ali lahko dokupiš tudi univerzalni pokrov za kozarce in zamašek za steklenice. Če torej odpreš kozarec kislih kumaric in jih ne porabiš takoj, jim lahko z uporabo takega pokrovčka in vakuuma precej podaljšaš življenjsko dobo. Seveda pa jih moraš še vedno hraniti tudi v hladilniku. Uporabnost aparata za vakuumiranje se pokaže tudi pri zamrzovanju hrane, saj je ta tako še dodatno zaščitena, poleg tega pa zavzame manjši volumen v zamrzovalniku.

Pri nakupu aparata za vakuumiranje je potrebno biti pozoren na nekatere ključne lastnosti. Najpomembnejša je širina predala za vakuumiranje, ker je od tega odvisna tudi velikost živila, ki ga želiš vakuumirati. Aparati za domačo uporabo variirajo med 28 in 35 centimetri širine. Če želiš tvoj aparat uporabljati tudi samostojno za varjenje, preveri še dolžino letve za varjenje. Od moči aparata je odvisna njegova moč izsesavanja zraka. Močnejši aparat bo torej svoje delo opravil hitreje. To pomeni, da bo aparat z 240 W moči, izsesaval zrak s hitrostjo 22 litrov v minuti, aparat istega proizvajalca s 180 W moči pa bo izsesaval zrak s hitrostjo 12 litrov v minuti. Ker pa večja moč motorja pogosto v praksi pomeni tudi višjo ceno, pred nakupom razmisli, kako zelo hiter aparat sploh potrebuješ. Nekateri aparati so opremljeni tudi s funkcijo samodejnega izklopa ob pregrevanju in z možnostjo tako avtomatskega kot ročnega vakuumiranja.

Tvoj aparat za vakuumiranje in varjenje vrečk pa lahko koristno uporabiš tudi za neživilske izdelke. Na primer srebrni nakit zaprt v vakuumsko pakiranje ne bo oksidiral. Uporaben je tudi za jadralce in ribiče, ki si hočejo zagotoviti, da se nekatere potrebščine, kot so recimo vžigalice ali signalne rakete, med uživanjem na vodi ne bodo zmočile.

Pokaži več
337 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka