Zamrzovalne omare

Za tiste, ki imajo radi doma pripravljeno hrano, nimajo pa vedno dovolj časa za kuhanje, so zamrzovalne omare lahko prava rešitev. Če pogosto kuhaš večje količine hrane, ki jih potem zamrzneš za kasnejšo uporabo, gotovo že veš, da se zamrzovalniki, ki so del hladilnika, vedno zdijo premajhni in so posledično zelo natlačeni. Zaradi te natlačenosti pa je pregled nad živili, ki so shranjeni v njem toliko slabši in verjetno se ti je že kdaj zgodilo, da je kakšna odlična doma pripravljena jed, dočakala svoj bridki konec kar v zamrzovalniku namesto, da bi romala na tvoj krožnik.

Če imaš dovolj prostora in ne želiš imeti zgoraj opisanih težav, je zamrzovalna omara prava odločitev zate. Na videz so zamrzovalne omare zelo podobne hladilnikom, njihova funkcija pa je enaka kot pri zamrzovalnih skrinjah. Prednost pred skrinjami je v tem, da so v zamrzovalnih omarah police, na katere zlagaš živila in je zato pregled nad njimi veliko boljši. Z boljšim pregledom pa tudi hitreje najdeš živilo, ki ga želiš in hitreje zapreš vrata zamrzovalne omare, zaradi česar sta nihanje temperature in poraba energije manjša.

Današnje zamrzovalne omare so zelo praktične za uporabo, saj jih ima večina že NO FROST funkcijo, kar pomeni, da odtajevanje ni več potrebno, kot je bilo pri starejših aparatih. Zdaj se to izvaja samodejno in je tako potrebno občasno poskrbeti le še za čistočo zamrzovalne omare, za kar so na tržišču na voljo različna čistila in čistilne krpice.

Če ima tvoja zamrzovalna omara možnost elektronske nastavitve temperature, je to velika prednost, saj je temperaturno nihanje tako omejeno le na 0,5 stopinje Celzija. Pri zamrzovalnih omarah z ročno nastavljivo temperaturo je to nihanje kar 2 stopinji Celzija. Običajno imajo zamrzovalne naprave s funkcijo elektronske nastavitve temperature na vratcih LED zaslon na katerem sta prikazani nastavljena in dejanska temperatura znotraj zamrzovalne omare. Na tem zaslonu se prikažejo tudi morebitna opozorila za napake, kar je prav tako zelo uporabno.

Pred nakupom zamrzovalne omare preveri tudi, ali ima funkcijo hitrega zamrzovanja. To je zelo uporabno pri hkratnem zamrzovanju večje količine hrane, potrebno pa jo je ročno nastaviti nekaj ur pred pričakovanim vnosom hrane. Tako poskrbiš za čim manjše temperaturno nihanje med uporabo. Pri nekaterih zamrzovalnih omarah se funkcija hitrega zamrzovanja sama ugasne, pri drugih pa moraš to narediti ročno.

Ko se odločaš za nakup zamrzovalne omare, ne spreglej energetskega razreda, v katerega spada. Obstajajo razredi od A++ do G, pri čemer je pri A++ najmanjša poraba energije in pri G največja. Energetski razred pa ni določen glede na absolutno porabo energije temveč glede na porabo na določeno prostornino zamrzovalne omare.

preberi več
Nasveti 0
Izdelki dodani v primerjavo (1)
Za primerjavo ti manjka vsaj še 1 izdelek
Na seznamu izdelkov s klikom na Primerjaj označi tiste, katere želiš dodati v primerjavo. Za dokončanje klikni zelen gumb Primerjaj izbrane izdelke.
Cena
MIN MAX

Filtriraj po znamki

Barva

Antibakterijska zaščita

Energijski razred

Glasnost (v dB)

MIN MAX

Letna poraba el. energije (v kWh)

MIN MAX

Globina (v cm)

MIN MAX

Širina (v cm)

MIN MAX

Višina (v cm)

MIN MAX

Neto prostornina (v l)

MIN MAX

Samodejno odtaljevanje

Shranjevanje ob izpadu el. energije (v h)

MIN MAX

Zmogljivost zamrzovanja (v kg/24h)

MIN MAX

Ne spreglej

Komentarji

Pred 5 leti

GORENJE zamrzovalna omara FN6161IW

GORENJE zamrzovalna omara FN6161IW

Omaro smo kupili, ker nimamo prostora za skrinjo in zaenkrat smo zelo zadovoljni. Moti me pri omari edino večji vdor toplega zraka, ko odpreš vrata in da ni mogoče maksimalno izkoristit prostornine. Je pa zelo pregledna, kar mi je superca.

Pred 6 leti

BEKO zamrzovalna omara FS166020

BEKO zamrzovalna omara FS166020

potrebovala , bi jo danes plačilno sposobna bom čez mesec dni , ko si jo bom kupila v merkurju Za: , ker jo potrebujem in je dovolj velika za moje potrebe Proti: -------------------

164 izdelkov
 • Priljubljenost
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)
  • Št. trgovin
  • Št. mnenj uporabnikov

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2019 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
 • Jeftinije.hr
 • Idealno.rs
 • Idealno.ba