Otroški vozički

(2484 izdelkov)

Kako izbrati pravi voziček? Kakšen voziček potrebuje novorojenček ali dojenček, ki že zna sam sedeti? Da te ne bo preplavilo preveč novih informacij naenkrat, si pred nakupom oglej pestro ponudbo raznolikih vozičkov in se šele nato odloči za takšnega, ki najbolj odgovarja tebi in tvojemu otroku.

Kategorija Vozički vključuje vozičke za novorojenčke in dojenčke, lahko pa izbiraš med 3- in 4-kolesnimi vozički za enega otroka ali dvojčke. Vozički, namenjeni različnim starostim dojenčka, so različno oblikovani, zato si pred končno izbiro pozorno oglej vse modele. V ponudbi preveri različne proizvajalce vozičkov, med katerimi so bolj znani Peg Perego, Pacific, Quinny, Martinelly in drugi.

Za novorojenčke je najprimernejši voziček z globoko košaro, ki pa mora biti dovolj prostorna, da ne omejuje gibanja. Podlaga v košari mora biti ravna in čvrsta, da se ne ugrezne pod dojenčkovo težo. Za dojenčke, ki že sami sedijo, so bolj primerni športni vozički z dovolj čvrstim sedalom in naslonjalom, da se ne upogibata. Priporočljivo je, da se naslonjalo lahko popolnoma spusti (da dojenček lahko leži) ali dvigne do 90 stopinj, če je otrok zelo živahen in želi spremljati okolico. Izbrani voziček naj ima nastavljivo oporo za stopala.

Na voljo so tudi vozički, ki se zložijo na način dežnika (vozički »marele«), pri katerih se moraš posebej osredotočiti na trdoto sedala in naslonjala. Sedež se pri nekaterih športnih vozičkih lahko namesti v obe smeri, prav tako imajo vozički lahko vrtljiva sprednja kolesa, ki pa se po potrebi fiksirajo.

Pred nakupom pozorno premisli, za kakšne namene voziček potrebuješ, saj ločimo med mestnimi vozički in tistimi za bolj neraven teren. Ne pozabi preveriti dodatkov, ki so priloženi izbranemu vozičku, kot so sončne strehice, nakupovalne košare, dežne prevleke, senčniki in adapterji.

Pokaži več
2484 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka