Rokometne žoge

(211 izdelkov)

Rokomet je eden izmed bolj priljubljenih ekipnih športov, igra pa krepi medsebojno sodelovanje, krepitev timskega duha in pa seveda izboljšanje motorike in fizičnega počutja. Igra se večinoma igra v dvorani, je pa lahko precej groba in kontaktna. Igranje rokometa je mogoče le s pomočjo žoge, ki pa mora biti rokometna, zato, da je njen obnašanje na dvoranskem parketu kar se da primerno. Izbira prave rokometne žoge deluje precej enostavna, vsekakor pa je pri nakupu potrebno pomisliti na določene njene lastnosti, ki jih je vredno upoštevati.

Rokometne žoge so navadno izdelane iz usnjenega plašča ali določenega podobnega umetnega materiala, ki se ne sveti in ni gladek. Ker naj bi se upravljala z eno roko, se po velikosti in teži razlikuje glede na starost in velikost. Zaradi držanja v eni roki in odboja od dvoranske površine mora biti izdelana iz nedrsečega materiala. Za primerno igro morata biti zagotovljeni vsaj dve žogi, o menjavi katerih odloča sodnik. Zaradi lažjega upravljanja z žogo, se lahko nanjo nanese smola, ki omogoča boljši oprijem žoge z roko. V določenih primerih uporaba smole nii dovoljena, saj lahko pušča madeže na tleh določenih rokometnih dvoran.

Pokaži več
211 izdelkov
Razvrsti:
  • Priljubljenost
  • Cena (najnižja naprej)
  • Cena (najvišja naprej)
  • Št. trgovin
  • Popust (najvišji naprej)
  • Naziv izdelka (A - Z)
  • Naziv izdelka (Z - A)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka