Na vrtu

Si tudi ti ljubitelj vrtičkanja in se v prostem času rad zadržuješ na vrtu, prisegaš na domačo zelenjavo in rad preizkušaš nove rastlinske sorte? Ali pa se profesionalno ukvarjaš s kmetovanjem in zgolj rad raziskuješ med ponudniki različnih vrtnih in kmetovalskih izdelkov? Pred nakupom določenega izdelka je zagotovo dobro preveriti tudi ponudbo konkurence, zato je najbolje raziskovati nekje kjer najdeš vso ponudbo na enem mestu. Pri nas si lahko ogledaš najboljšo ponudbo semen, vrtnin, cvetlic, dišavnic, zelišč, zdravilnih rastlin, trav, gnojil, zemlje, lubja in ostalih rastlin, semen in poljščin.

Med vrtnine prištevamo vso zelenjavo, ki zraste na vrtu in jo vzgojimo sami. Določene sorte lahko kupimo v specializiranih prodajalnah v obliki semen, medtem ko določene lahko kupimo že posajene v obliki sadik. Kakovost semen se medsebojno lahko močno razlikuje, zato je priporočljivo, da se odločimo za semena, ki so kakovostna, čeprav to morda pomeni nekoliko višjo ceno.

Tudi cvetlice lahko kupimo v obliki semen, lahko pa jih kupimo tudi v obliki čebulic, če sadimo čebulnice, kot so na primer tulipani. Pred nakupom je pomembno preveriti za kakšno sorto gre, saj določene cvetlice in čebulnice uspevajo le v določenih razmerah. Enako je tudi z zelišči in dišavnicami, ki lahko enostavno bivajo v sožitju z drugimi vrtninami in cvetlicami na vrtu, lahko pa jih enostavno posadimo v lončke in hranimo znotraj stanovanja.

V tej kategoriji najdeš tudi trave, pri nakupu katere velja enako pravilo kot pri vrtninah. Za kakovostno travo z dolgo življenjsko dobo bo potrebno odšteti kak evro več, prav tako pa je izjemno pomembno preveriti ali je ta tip trave sploh primeren za vaš vrt. Določene trave namreč ljubijo senco in hladno ali mokro podnebje, medtem ko so druge primerne tudi za tista bolj sončna področja.

Da bodo vrtnine in cvetlice bolj uspevale je izredno pomembno tudi, da so posejane v zemlji, ki je posebej primerna za določen tip rastline. Prav zato je mogoče izbirati med zemljami, ki imajo idealne sestavine za vzgojo vrtnin, cvetlic in določenih kompliciranih sort. Da bo pridelek še boljše in cvetlice še bolj sijoče in košate, lahko poskrbimo z gnojili, ki so primerni za določen tip rastline. Gnojila niso nujno izdelana iz nevarnih kemičnih sestavin, danes je na tržišču mogoče najti kakovostna naravna gnojila, ki na naraven način stimulirajo rast rastlin.

preberi več

Ne spreglej

Nakupovalni nasveti

IKEA ima vse za vašo poletno pustolovščino

Za IKEO se je poletje že začelo. Čas, ko se sprostimo in uživamo v neskončnih dneh bosih nog, kopalk ...

Nova, sveža energija s tulipani

Tulipani so najbolj priljubljeno in občudovano spomladansko cvetje po vsem svetu. Šopek tulipanov daje ...

Hladen material, ki je dobil poetično razsežnost

Tina Rugelj je mlada arhitektka in oblikovalka, ki se je letos že drugič predstavila na milanskem pohištvenem ...

5 načinov, kako največ iztisniti iz majhnega vrta

Ali veste, zakaj je bolje, da imate majhen vrt? Ker imate v majhnem vrtu manj prostora za nered, oblikovanje ...

Prikaži vse nakupovalne nasvete

Komentarji

Pred 10 meseci

AL-KO VODNI HIŠNI SISTEM HW 5000 FMS PREMIUM

AL-KO VODNI HIŠNI SISTEM HW 5000 FMS PREMIUM

Če hočete imeti same PROBLEME si kopite AL-KO HW 5000 FMS Premium

Pred 4 leti

BIVA ZAŠČITNA PONJAVA

BIVA ZAŠČITNA PONJAVA

Zelo kvalitetna ponjava, zato jo lahko samo pohvalim. Z njo pokrivamo vse, predvsem delovne stroje pa drva in tudi seno smo že, pa je bilo vedno zelo suho spodaj. Cena je ugodna in zelo dolgo zdrži, že ko barva obledi jo še vedno lahko uporabiš.

Pred 6 leti

SEMENARNA SEMENA VRTNIN RDEČA PESA BIKOR

SEMENARNA SEMENA VRTNIN RDEČA PESA BIKOR V MALI VREČICI 262

Za: všeč mi je

Na Ceneje.si aktivno skrbimo za varnost uporabnikov in podatkov.

Za prikaz izdelkov in ponudb trgovin počakaj trenutek ...

User: 54.198.158.24 651339518

Za dodatna vprašanja pišite na webmaster@ceneje.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.